HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Anketa Hasič roku 2023 zná své vítěze

(11.04.2024) Španělský sál Pražského hradu se dnes ve čtvrtek 11. dubna 2024 stal místem slavnostního večera, při kterém byli oceněni profesionální hasiči a občanští zaměstnanci, a to nejen za svou práci v roce 2023. Bylo vyhlášeno celkem 7 kategorií (hasič roku, osobnost roku, kolektiv roku, velitel roku, zaměstnanec roku, zásah roku a projekt roku). 

Za Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje byla do ankety Hasič roku 2023 nominována paní Bc. Miroslava Vymětalová, která zvítězila v kategorii zaměstnanec roku.

2.jpg

Paní Miroslava Vymětalová je u profesionálních hasičů Zlínského kraje nejdéle pracující zaměstnankyní, a to letos neuvěřitelných 42 let. Na podzim roku 1982 nastoupila na Okresní inspekci požární ochrany v Kroměříži, kde měla na starost problematiku financování profesionální požární ochrany a přidělování věcných prostředků, výstroje a pohonných hmot jednotkám PO. Zároveň na Kroměřížsku prováděla kontrolu zajištění požární ochrany v obcích. Se vznikem HZS krajů v roce 2001 byla jako příslušnice ustanovena do funkce ředitelky finančního odboru, později se stala vedoucí oddělení rozpočtu a vedoucí pracoviště rozpočtu. Po reorganizačních změnách ukončila v roce 2005 služební poměr a již jako občanská zaměstnankyně pokračovala na pozici vedoucí. Od roku 2012 až doposud je paní Vymětalová na funkci rozpočtáře. Odpovídá a zabezpečuje tak plnění v oblasti rozpočtu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, kontroluje plnění závazných ukazatelů v programovém financování, vede evidenci o finančních dotacích a provádí jejich vyúčtování.

3.jpg

Svůj volný čas věnuje dobrovolným hasičům, neboť je členkou Sboru dobrovolných hasičů obce Kyselovice. Od počátku zde pracovala jako hospodářka, později jednatelka sboru a od roku 2002 až doposud je starostkou tohoto sboru. V obci vychovává mladé hasiče, pro které dlouhodobě pořádá velmi oblíbenou soutěž „O zlatou proudnici Hané“. Za svoji činnost v SDH obdržela v roce 2009 u příležitosti svátku sv. Floriána ocenění od hejtmana Zlínského kraje. V Kyselovicích je také členkou zastupitelstva a aktivně se podílí na organizaci kulturního života obce.

Moc gratulujeme!

    

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem