HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči řešili dvě vážné nehody

Sobota, 20. dubna 2024 – Došlo k dvěma vážným nehodám, které si vyžádaly rychlou a koordinovanou reakci záchranných složek. 

První nehoda se stala krátce před druhou hodinou odpoledne mezi obcemi Velké Bílovice a Čejkovice. Došlo zde ke srážce dvou osobních automobilů, při které bylo několik lidí zraněno.

Na místo byly vyslány profesionální jednotky z Břeclavi a dobrovolná jednotka z Podivína. Jednu osobu museli hasiči vyprostit za pomoci páteřové desky. Všechny zraněné poté předali záchranné službě Jihomoravského kraje. Po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody byla silnice zcela uzavřena.

Druhá nehoda se stala na dálnici D2 ve směru na Bratislavu, konkrétně na 2. kilometru. Došlo zde ke srážce dvou osobních aut a jednoho nákladního vozidla. Na místě zasahovaly tři profesionální hasičské jednotky. Jeden z řidičů musel být vyproštěn z osobního auta. Hasiči následně zabezpečili místo proti požáru a provedli úklid vozovky. Místo nehody poté předali Policii České republiky, která bude dále vyšetřovat příčiny této nehody.

V obou případech byla klíčová rychlá a profesionální reakce všech záchranných složek, díky které se podařilo zachránit zraněné a zabezpečit místa nehody. 

Velké Bílovice.jpgVelké Bílovice.jpg

D2.jpgD2.jpg

Štěpán Komosný, HZS Jihomoravského kraje

vytisknout  e-mailem