HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči z Plzeňského kraje vyslali odřad na Moravu

V důsledku ničivých povodní na Moravě vyjela v neděli 15. září první část odřadu směr Jeseník 

17 příslušníků vybavených třemi cisternovými automobilovými stříkačkami, čtyřmi přívěsy s čluny, jedním dopravním a jedním velitelským automobilem dorazilo do jeseníku ve večerních hodinách. V noci na úterý dorazila na místo ještě cisterna na pitnou vodu ze zásob Správy státních hmotných rezerv se dvěma příslušníky.

Nasazení hasičů probíhalo v Jeseníku a jeho okolí. Hasiči pomáhali s evakuací obyvatel, záchrannými pracemi, dovozem pitné a užitkové vody, čerpáním vody z domů a sklepů a rozvozem potravin.

Po čtyřech dnech nasazení byli kolegové vystřídáni druhou částí odřadu, která se skládala z velkokapacitního čerpadla Sigma o maximálním výkonu 40 000 l/min, tří terénních čtyřkolek, kolového nakladače BobCat a vybavení na čerpání vody a  úklid po povodních. V rámci této části odřadu byly zapojeny i dvě jednotky SDH, konkrétně z Plzně - Bílé Hory a Janovic nad Úhlavou v celkovém počtu 10 hasičů. Počet příslušníků HZS Plzeňského kraje byl navýšen na 29 příslušníků. Čerpadlo Sigma zamířilo do Moravskoslezského kraje a zbytek techniky na Jesenicko.

Část našeho vybavení, které již nebylo na místě zapotřebí, se vrátilo spolu s první částí odřadu.

vytisknout  e-mailem