HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Taktické cvičení složek IZS

(19.04.2024) Studenti a zaměstnanci školy se stali figuranty cvičení 

Studentské náměstí v Uherském Hradišti bylo dnes místem, kde složky IZS realizovaly taktické cvičení. K tomu si vybraly budovu Fakulty logistiky a krizového řízení Uherské Hradiště, Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Studenti a zaměstnanci fakulty se tak na malou chvíli stali figuranty. Námětem cvičení byl simulovaný násilný útok ozbrojeného pachatele.

Cílem cvičení bylo ověřit činnosti všech složek integrovaného záchranného systému při takovémto typu mimořádné události, kde dojde k násilnému útoku na osoby, nacházející se uvnitř budovy s následkem různých zranění. Prověřila se tak například koordinace sil a prostředků složek IZS, spojení mezi složkami či taktické postupy.

7.jpg

Taktického cvičení se účastnili profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště, Policie ČR a posádky Zdravotnické záchranné služby Zlínského kaje. Každý z nich zde plnil své úkoly, směřující k odstranění této mimořádné události.

Profesionální hasiči při tomto typu události plní mnoho potřebných úkolů. Jedná se o nasazení potřebného množství sil a prostředků, pomáhají se zraněnými, zajišťují i technickou podporu jako například použití výškové techniky a další. Nezbytnou součástí týmu je i psycholog, který na místě poskytuje psychosociální pomoc.

Finanční dotaci v souvislosti s organizací tohoto cvičení poskytl Zlínský kraj.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem