Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Instrukčně metodické zaměstnání v Institutu ochrany obyvatelstva: prohlubování znalostí a praxe v oblasti kalibrace detekční techniky

Ve dnech 17. až 18. října 2024 proběhlo v Institutu ochrany obyvatelstva instruktážní metodické zaměstnání zaměřené na zabezpečení kalibrační služby. Toto zaměstnání bylo určeno pro příslušníky chemických laboratoří a techniky chemické služby HZS jednotlivých krajů, kteří mají na starost kalibraci a údržbu detekční techniky ve svých pracovištích. 

Hlavním cílem akce bylo prohloubit znalosti účastníků a rozšířit jejich praktické zkušenosti v oblasti kalibrace plynových univerzálních detektorů a selektivních analyzátorů. Detekční technika hraje klíčovou roli při včasném rozpoznání a měření nebezpečných látek, a správně provedená kalibrace je nezbytná pro zajištění přesných a spolehlivých výsledků.

IMZ_Kalibrace.jpg

Program zahrnoval teoretické přednášky i praktická cvičení, během nichž si účastníci mohli vyzkoušet různé postupy kalibrace na různých typech detekčních zařízení. Mezi probírané oblasti patřilo například nastavení přístrojů pro různé druhy chemických látek, metody ověřování přesnosti měření a postupy při pravidelné údržbě a kalibraci vybavení.

Díky odbornému vedení a zázemí Institutu ochrany obyvatelstva si účastníci mohli osvojit nejen nové teoretické poznatky, ale především praktické dovednosti, které jim umožní efektivněji vykonávat kalibrační služby na svých domovských pracovištích.


Vloženo: 22. 10. 2024 | Aktualizace: 22. 10. 2024 | Email: spisovna.ilb@hzscr.cz

vytisknout  e-mailem