HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 23. října 2015

SVOD

 

 

 

Okres Domažlice

23.10.2015 DN OA Srby.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Srby 23.10.2015 14:32:04
Hasiči z Domažlic vyprostili poblíž obce Srby ze zdemolovaného osobního auta ve spolupráci se ZZS a LZS zraněného řidiče. Na jeho vyproštění použili hydraulické zařízení. Pacienta pomohli transportovat do vrtulníku. Po naložení vozidla na odtahovou službu hasiči z vozovky odstranili provozní kapaliny a úlomky karoserie.

Stanice Domažlice(L)

 

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Koloveč 23.10.2015 15:46:02
U Kolovče hasiči ze Staňkova zajistili místo nehody osobního auta. Nehoda se obešla bez zranění. Provozní kapaliny odstranili z vozovky pomocí sorbentu. Odtahové službě pomohli naložit havarované vozidlo.

Stanice Staňkov

Okres Klatovy

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Štěpánovice 23.10.2015 5:28:22
Za Štěpánovicemi ve směru na Plzeň hasiči z Klatov zajistili místo nehody osobního auta, které se převrátilo na střechu. ZZS odvezla řidiče do nemocnice na vyšetření. Odtahové službě pak hasiči pomohli hasiči naložit havarované vozidlo.

Stanice Klatovy(L)

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT NADMĚRNÉHO PACIENTA; Sušice, U Kapličky 23.10.2015 10:31:44
V Sušici hasiči pomohli ZZS transportovat pacienta do sanitky.

Stanice Sušice
 
23.10.2015 DN Klatovy.jpgDOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Sobětice 23.10.2015 21:43:34
Hasiče z Klatov vyslalo operační středisko do Sobětic k dopravní nehodě osobního auta a cisterny. Posádky obou vozidel vyvázly bez zranění. Z osobního auta ani cisterny neunikly ani provozní kapaliny, ani stlačený plyn, který cisterna převážela. Místo události si převzala PČR.

Stanice Klatovy(L)

Okres Plzeň-město

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Plzeň, Jižní Předměstí, Doudlevecká 23.10.2015 15:52:27
V Plzni Doudlevcích hasiči z PS Střed zlikvidovali požár odpadkového koše. Ke škodě nedošlo.

Stanice Plzeň Střed

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Plzeň, Skvrňany, Terezie Brzkové 23.10.2015 20:06:59
V Plzni Skvrňanech hasiči z důvodu podezření na únik plynu detekčními přístroji měřili koncentrace nebezpečných látek v ovzduší. Na chodbě ani ve sklepě nezaznamenali výbušnou koncentraci ani sníženou koncentraci kyslíku v ovzduší. Na místo se dostavil i technik RWE, se kterým prošli celou budovu. Únik plynu nebyl potvrzen.

Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-jih

23.10.2015 požár RD Borovy.JPGPOŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Borovy 11 23.10.2015 16:05:32
Operační středisko vyslalo celkem šest jednotek PO do obce Borovy k požáru jednopodlažního rodinného domu. Před příjezdem jednotek oheň zachvátil celý dřevěný krov včetně latí a betonová střešní krytina se zhroutila do půdních prostor. Hasiči v první fázi nasadili veškeré síly a prostředky na likvidaci požáru v místě nejintenzivnějšího hoření a na ochranu okolí. Během zásahu museli několikrát hasební práce přerušit z důvodu nutnosti stržení střešní krytiny a rozebrání konstrukce. Postupně hasiči procházeli objekt, termokamerou vyhledávali skrytá ohniska a dohašovali je. Z budovy hasiči vynosili do vedlejšího objektu požárem nepoškozené cenné předměty. Hasební vodu hasiči k požáru dopravovali kyvadlově od čerpacího stanoviště na řece Úhlavě. Pro majitelku domu hasiči povolali ZZS. Z důvodu dlouhotrvajícího zásahu velitel na místo zajistil týlový kontejner pro zasahující hasiče. Zasahující jednotky: HZS Plzeň Slovany, Přeštice, SDH Borovy, Přeštice, Švihov a Vřeskovice. Požár napáchal škody předběžně za 2 miliony korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 3 miliony. Příčinu vzniku požáru má v šetření PČR.

BOROVY © AMDS, SMS Švihov AMDS, SMS, © (V/P) Vřeskovice © Stanice Plzeň Košutka (L) Stanice Plzeň Slovany Stanice Přeštice(L) Přeštice ©, SMS, AMDS (V/P)

Okres Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Rokycany, Nové Město, Veselská 23.10.2015 11:53:18 
Hasiči z Rokycan vyjeli ve směru na Veselou, kde sjelo vozidlo mimo komunikaci. Řidičku nebylo potřeba vyprostit, v době příjezdu jednotky se nacházela mimo auto. Řidička nebyla viditelně poraněna, hasiči ji předali do péče ZZS, vyšetření potvrdilo, že žena vyvázla bez zranění. Hasiči vyprostili vozidlo zpět na komunikaci a pomohli ho naložit na odtahovou službu.

Stanice Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Strašice 23.10.2015 21:12:06 
Ve Strašicích hasiči z Rokycan otevřeli dveře v rodinném domě s poškozeným zámkem. Osoba v obývacím pokoji v pořádku.

Stanice Rokycany

Okres Tachov

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Chodová Planá 23.10.2015 3:53:47 
Za Chodovou Planou ve směru na Broumov zlikvidovaly jednotky HZS Tachov ve spolupráci s dobrovolnými hasiči z Chodové Plané a Plané požár dřeva na návěsu nákladního auta. Příčina vzniku požáru a výše škod se vyšetřuje.

Stanice Tachov(L) Chodová Planá AMDS,KANG,© (U/H/P) Planá KANG, ©, AMDS (C/Z/U/H/P)

 

vytisknout  e-mailem