HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Absolutním vítězem TFA Ostravská věž se stal Lukáš Novák, náročnou trať v unikátním prostředí zdolal za 6 minut a 16 vteřin

V sobotu 11. června se v areálu Dolní oblasti Vítkovice konal další ročník soutěže TFA Ostravská věž.  

V sobotu 11. června se v areálu Dolní oblasti Vítkovice konal další ročník soutěže TFA Ostravská věž. Akce, kterou pořádal sportovní klub HZS Moravskoslezského kraje spolu s Hasičským záchranným sborem Moravskoslezského kraje, Českou asociací hasičských důstojníků a Dolní oblastí Vítkovice byla součástí Českého poháru v TFA.

Závodu se zúčastnilo 76 soutěžících z řad profesionálních, podnikových i dobrovolných hasičů a to včetně žen. Doprovázen byl výbornými moderátory - jedinečnou Pavlu Jakoubkovou z Plzně doplňoval Radek Jakeš z Prahy, který se také postavil na start závodu.

Soutěž v disciplínách TFA simuluje zásahovou činnost v zásahovém oděvu za použití dýchacího přístroje jako zátěže. Trať byla postavena paralelně pro současný postup dvou soutěžících. a byla rozdělena na čtyři úseky.

Trať zvládl nejrychleji Lukáš Novák a to v čase 6:16. Vyhrál tak nejen svou kategorii A do 35 let, ale rovněž absolutně. V kategorii B, tedy nad 35 let, zvítězil Michal Přecechtěl s časem 6:57.

Z dobrovolných hasičů byl v kategorii A nejrychlejší David Pašek s časem 7:59, v kategorii B u dobrovolných hasičů zvítězil Zbyněk Kadlčík, tlačítko na vrcholu vysoké pece stiskl za 9 minut a 17 sekund.

Mezi ženami byla nejrychlejší Hana Havlíčková, na zjednodušené trati dosáhla času 7:13.

Kompletní fotogalerii pořídil mediální partner soutěže - web POŽÁRY.cz.

Odkazy do noveho okna

small_IM7_5493

small_IM7_5493 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem