HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Aktiv zasloužilých hasičů karlovarského kraje

Dne 23. 11. 2013 se po třech letech opět sešel Aktiv zasloužilých hasičů Karlovarského kraje. Setkání se uskutečnilo v okrese Sokolov. Z celkového počtu 15 členů se zúčastnilo 10, zbylí se omluvili z rodinných nebo zdravotních důvodů.  

     Setkání začalo prohlídkou stanice HZS kvk v Sokolově, kde si prohlédli prostory pro sloužící hasiče na směně a hlavně zásahovou techniku. Zajímali se především o CAS 30/9000/540-S3R na podvozku TATRA 815-7 6x6, vyprošťovací zařízení Holmatro s hadicovým systémem Core a protichemické oděvy Dräger TeamMaster.
      Následoval přesun do Kynšperského soukromého pivovaru, kde nás přivítal ředitel pan Radek Vomočil v zimní terase. Zde po slavnostním přípitku místním pivem se slova ujal vedoucí Aktivu zasloužilých hasičů za karlovarský kraj p. Kurt Třeba. Ten v krátkém projevu vzpomněl na ty zasloužilé hasiče, kteří se již dnešního setkání nedožili, přivítal do Aktivu nové členy, poděkoval starostovi KSH Kvk panu Richardu Kejmarovi za zorganizování tohoto setkání a panu řediteli pivovaru za poskytnutí prostor, sestavenému menu a prohlídku pivovaru po projevech hostů. Mezi zasloužilé hasiče zavítali senátor pan Mgr. Miroslav Nenutil a zastupitel Karlovarského kraje pan Václav Mleziva. Ti oba ve svých projevech připoměli práci dobrovolných hasičů při různorodých typech jejich činnosti.
      Během prohlídky prostor, kde se pivo vaří, došlo i k ochutnávkám piva v různém stadiu procesu vaření. Po prohlídce každý člen dostal nějaké reklamními předměty pivovaru.
      Setkání s dobrou náladou podtrhl krásný slunečný den, dobré jídlo, chutné pivo a přátelské povídání.
     Zvláštní poděkování panu řediteli HZS Kvk panu plk. Ing. Václavu Klemákovi za poskytnutí služebního vozidla, řediteli HZS ÚO Sokolov panu plk. Ing. Pavlu Růžičkovi a veliteli stanice panu mjr. Ing. Martinu Bártovi za prohlídku stanice.
      Poděkování patří i Karlovarskému kraji bez jeho finančního příspěvku by se setkání neuskutečnilo.
 
za AZH Kvk E. Hanzelín
 
AZH KVK7.JPG
AZH KVK9.JPG
AZH KVK10.JPG

vytisknout  e-mailem