HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Během dne dva požáry zemědělské techniky

Při podobných událostech hrozí rozšíření požáru do okolí. V suché trávě či obilí pak může oheň rychle napáchat velké škody. 

Hned dvakrát během pondělí zasahovali hasiči u požáru zemědělských strojů. Před polednem začal na poli u Milhostova na Chebsku hořet nakladač. V době příjezdu hasičů na místo zásahu byl již stroj celý v plamenech, oheň se navíc rozšířil i na suchou trávu kolem stroje. Hasiči tak museli zlikvidovat požár nejen nakladače, ale zabránit i dalšímu šíření ohně. Na místě zasahovali hasiči z Chebu a Kynšperka nad Ohří. Podle vyšetřovatele požárů je příčinou technická závada, předběžná škoda na stroji je pak 400 tisíc korun. Ve večerních hodinách chebští hasiči společně s drážní jednotkou vyjížděli k požáru kombajnu na cestě na Jindřichov na Chebsku. Hořet začalo v motorové části kombajnu, obsluha v první fázi zvládla oheň zvládnout ručním hasicím přístrojem. V kombajnu ale nadále skrytě hořel moučný prach, navíc z něj vytékal hydraulický olej. Ten hasiči zachytávali. Po přečerpání paliva z nádrže provedli hasiči uhašení všech ohnisek ve stroji. Příčina i škoda je v šetření.
Při podobných požárech zemědělských strojů je v současném suchém počasí velké riziko rozšíření ohně do okolí. Od takovéhoto požáru pak může začít hořet suchý travní či lesní porost na velkých plochách.
 
4 požár kombajn_04.jpg
3 požár kombajn_03.jpg
2 požár kombajn_02.jpg
1 požár kombajn.jpg
 

vytisknout  e-mailem