HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bílovečtí hasiči zachránili z okapu „klouzavého“ puštíka obecného

            Profesionální hasiči (HZS MSK) ze stanice v Bílovci (okres Nový Jičín) v úterý 14.3.2017 úspěšně zachránili puštíka obecného, který byl na budově vedle stanice uvězněn ve svislém okapovém svodu v úrovni nohou a navíc hlavou dolů. Silné a zručné paže hasičů v krátké době rozebraly dešťový svod a zmuchlaného ptáka, dezorientovaného netopýří polohou, vytáhly na svobodu.

            Na uvězněnou sovu upozornili hasiče zaměstnanci stavební firmy (pracovali nedaleko areálu), kteří zaslechli usilovné škrábání z okapu třípatrové budovy vedle Integrovaného výjezdového centra Bílovec.

            Do úzké svislé roury se puštík dostal otvorem shora na střeše - po minimálně dvanáctimetrovém sklouznutí až k matičce zemi jako na toboganu, což již určitě nikdy nezažije. Jak dlouhou dobu pak puštík strávil na „samotce“ v nepředstavitelných životních podmínkách, nikdo neví.

            Než jej šikovní hasiči vypustili, zevrubně jej prohlédli. Byl v pořádku. Jeho následný odlet byl zpočátku - vzhledem k předchozí nepřirozené poloze hlavou dolů - lehce nekoordinovaný…

Odkazy do noveho okna

zachranapustikokapBilovec (1 NJ)

zachranapustikokapBilovec (1 NJ) 

Detailní náhled

zachranapustikokapBilovec (2)

zachranapustikokapBilovec (2) 

Detailní náhled

zachranapustikokapBilovec (3)

zachranapustikokapBilovec (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem