Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno - 13.2.2015 - připravujeme nové trenažéry pro hasiče

Dne 13.2.2015 proběhlo v ZETOR TRACTORS a.s. jednání mezi představiteli vedení této společnosti a Hasičského záchranného sboru ČR.  

Cílem jednání bylo zjistit možnosti získání pozemku ve stávajícím areálu firmy ZETOR TRACTORS a.s..

Hlavním důvodem je příprava pro budování nových trenažérů a výcvikových zařízení především pro příslušníky HZS ČR a zaměstnance HZS podniků z prostředků IROP 2014+ - Zajištění odolnosti a vybavenosti základních složek integrovaného záchranného systému.

 

Na nové ploše plánujeme vybudovat výcviková zařízení, která nyní v České republice nejsou (například multifunkční cvičný dům, sutinový dům, silniční komplex („vzorek“ dálnice, železnice), Cobra Academie). Trenažéry budou, kromě hlavní cílové skupiny, samozřejmě využívat i další složky IZS, počínaje dobrovolnými hasiči.

Díky skvělé poloze tohoto pozemku (v průmyslové zóně - mezi kovárnou a slévárnou) se nám podaří vyřešit dlouholetý problém, kterým je přemístění „špinavých“ výcviků mimo obydlenou oblast. Tímto krokem se kvalita bydlení v okolí stávajícího střediska ŠVZ v Brně-Líšni vrátí do běžného stavu a naše spoluobčany dále nebude trápit zápach spjatý s výcviky ve flashover kontejnerech.

 

Stále zvyšujeme kvalitu výcviků profesionálů, kteří zajišťují bezpečnost v naší zemi.

 


plk. Ing. Radovan Kočí

vytisknout  e-mailem