Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno – 29.1.2015 – setkání se zástupci Armády ČR

Ve čtvrtek 29. 1. 2015 se s vedením brněnského střediska ŠVZ HZS ČR setkali zástupci Armády ČR, zařazení na oddělení výcviku a vzdělávání Centre of Excellence (JCBRN defence COE) ve Vyškově. 

Předmětem jednání bylo vyhodnocení mezinárodního kurzu NATO, zaměřeného na zvládání událostí s výskytem chemických, biologických, radioaktivních a nukleárních látek (CBRN), který probíhal na podzim roku 2014.

ŠVZ HZS ČR participovalo na tomto kurzu formou praktické ukázky výcviku HZS v této oblasti a prezentací detekční techniky. Tato ukázka pomohla k velice kladnému hodnocení zmiňovaného kurzu, jehož kvalitní provedení bylo součástí certifikace vyškovského zařízení Armády České republiky na Centre of Excellence (COE) v rámci NATO.

Vyškovské zařízení je v Evropě unikátní. Na oblast CBRN jsou zde zaměřeny pouze dvě školy (druhá se nachází v Německu), certifikaci COE má pouze ta vyškovská a jsme hrdí na to, že jsme se na tom mohli podílet.

Spolupráce mezi ŠVZ HZS ČR a vyškovským vzdělávacím centrem se ukázala jako oboustranně prospěšná. Proto bude pokračovat i v letošním roce, a to jak formou výcviku účastníků armádních mezinárodních kurzů na ŠVZ HZS ČR, tak i účastí našich lektorů – chemiků v kurzech týkajících se problematiky CBRN.
 
Centre of Excellence ve Vyškově


mjr. Mgr. Michal Kříž

vytisknout  e-mailem