Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno – 6.11.2015 - nebezpečné látky

Od 2. do 6. listopadu se v areálu Školního a výcvikového zařízení HZS ČR - středisko Brno uskutečnil specializační kurz Nebezpečné látky. 

Prakticky zaměřeného kurzu se tentokrát zúčastnili i dva armádní specialisté, kteří přispěli svými znalostmi a dovednostmi zejména v oblasti bojových chemických látek. Při řešení jednotlivých událostí, které byly pro posluchače kurzu připraveny, se vycházelo z reálných situací řešených jednotkami požární ochrany v poslední době.

Skladba posluchačů v kurzu, kde jsou zapojeni do činnosti velitelé, technikové chemické služby a operační technici a důstojníci, umožňuje každou situaci řešit autenticky tak, jak byla řešena u reálné události. Po jejím skončení jsou poznatky ze zásahu vždy vyhodnoceny a zasahující si ujednotí jednotlivé postupy a vyjasní chyby.

Zařazením armádních specialistů se otevřela další cesta spolupráce při výcviku příslušníků HZS a Armády České republiky. Tato možnost zároveň rozvíjí celkovou spolupráci na úrovni IZS, což se týká hlavně procvičení souborů typových činností na konkrétní mimořádné události. Spolupráce v této oblasti začala účastí instruktorů ŠVZ v kurzech pořádaných AČR a doufáme, že v úspěšné výměně zkušeností budeme moci pokračovat.

Všem zúčastněným děkujeme za skvělý obětavý přístup a velmi se těšíme na další spolupráci.

Další fotografie zde.
Video zde.


kpt. Bc. Vlastimil Svoboda

vytisknout  e-mailem