HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladí hasiči soutěží v Praze - Mistrovství České republiky v kategorii dorostu

neděle - štafeta, dvojboj, útoky, vyhodnocení 

Mistrovství České republiky hry Plamen (dětí do 15 let) a dorostu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu Praha 2015

O víkendu probíhá druhá část mistrovství, a to mistrovství požárního sportu dorostu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

V neděli soutěžili  dorostenci i dorostenky v disciplínách dvojboj, štafeta 4x100 metrů s překážkami a požární útok.

Štafeta 4x100 metrů s překážkami - štafetu tvořé 4 závodníci. Každý z členů štafety zdolává jeden ze 4 úseků: přeběhnutí kladiny, zdolání překážky, přemístění přenosného hasícího přístroje, zapojení požárních hadic. Po každém úseku si mezi sebou jednotliví členové štafety předávají proudnici, kterou poslední člen (zapojující hadice) dopraví do cíle.

Dvojboj je individuální disciplína, započítává se do pořadí jednotlivců. - Soutěžící zdolá překážku s oknem, uchopí přenosný hasicí přístroj, přenese jej, postaví na podložku a běží do cíle. PHP se nesmí dotýkat země a nesmí spadnout do proběhnutí soutěžícího cílem. Překážky musí soutěžící překonat se všemi předepsanými ochrannými pomůckami, se kterými odstartoval.

Požární útok  je královskou disciplínou požárního sportu. - Provádí ho 7 členů družstva. Po odstartování běží celé družstvo od startovní čáry k základně s nářadím. Členové mají rozděleny úkoly - část má na starost připevnění sacího koše a nasání vody z nádrže, druhá část zapojuje hadice typu B a C na stříkačku, rozdělovač a proudnice. Oba proudy potom dobíhají k terčíkům, které musí zdolat nastříkáním potřebného množství vody. Disciplína je ukončena teprve, pokud jsou oba proudy úspěšné.

Celkové pořadí dorostenky: 1. SDH Střezimíř   2. SDH Kamenec    3. SDH Bozkov

Celkové pořadí dorostenci: 1. SDH Bludov   2. SDH Michálkovice    3. SDH Oznice

Celkový přehled výsledků naleznete na www.dh.cz

 

vytisknout  e-mailem