Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

CTIF2009 Ostrava začalo představením národů

V pondělí 20. července 2009 ve večerních hodinách v ČEZ Aréně v Ostravě proběhlo představení národů. Na slavnostním zahájení byl přítomen Walter Egger, prezident CTIF (Mezinárodní technický výbor pro prevenci a hašení požáru), Jos Tholl, předseda Komise hasičské mládeže, vicepresident CTIF, náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky pro Integrovaný záchranný systém a operační řízení plk. Ing. František Zadina, starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ing. Karel Richter, ředitel Moravskoslezského kraje plk. Ing. Zdeněk Nytra a další. 

Stánky jednotlivých zemí nabízely všehochuť charakterizující jednotlivé státy. Návštěvníci ochutnávali různé druhy pečiva, bonbónů a klobásek. Děti v krojích rozdávaly samolepky, mapky, letáčky, balónky, časopisy, ale třeba i mušličky. Jeden z nejvíce navštěvovaných byl stánek Japonska, kde slečny a pánové učili své vrstevníky skládat z barevných papírů origami. Někteří jsme přitom oprášili zapomenuté znalosti ze zeměpisu a někdo získal nové. I to je cesta k přátelství, porozumění a umocnění atmosféry velkolepé hasičské akce.

Doprovodný program hasičských her dnes v úterý 20. 7. 2009 doplní extraliga v požárním útoku na městském stadionu Vítkovice od 10. do 14. hodiny. Hlavní třídu v Porubě pak od 14 hodin zaplní nejmenší hasiči z přípravky Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a historická hasičská technika.

 
V úterý ve večerních hodinách se národy představí na hlavní třídě v Porubě.  O přestávkách vystoupí Tam Tam Orchestra a Tam Tam Batucada.
 
www.ctif2009-ostrava.cz
kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail:ivana.svitakova@grh.izscr.cz

 

vytisknout  e-mailem