HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den pro seniory ve Starém Máteřově

Dne 27. června 2023 se uskutečnil den seniorů se složkami IZS. V Obecním domě U Lípy ve Starém Mateřově proběhly přednášky hasičů a policie. Policie prezentovala kybernetickou bezpečnost, podvody "šmejdů" na seniorech. Hasiči připravili přednášku pro seniory s praktickou ukázkou. Obsahem přednášky bylo seznámit seniory s nebezpečím vzniku požárů v domácnostech, jak jim předcházet, čeho se vyvarovat. Další část byla zaměřena na nebezpečí mimořádných událostí v okolí obce, hrozící rizika v rámci regionu a jak se na mimořádné události typu požár, povodeň a únik nebezpečné látky připravit. Seniorům byl vysvětlen pojem evakuace, evakuační zavazadlo a co to jsou prostředky improvizované ochrany osob. Vyslechli si i základy první pomoci. 

V praktické ukázce bylo seniorům předvedeno, jak správně hasit vzniklý požár v kuchyni, čemu se vyvarovat a jaké nebezpečí vznikne při nesprávném hašení požáru. Druhá praktická ukázka byla zaměřena na vyzkoušení hašení požáru za pomoci cvičného hasicího přístroje, neboť mnoho seniorů nikdy nepoužilo přenosný hasicí přístroj. Na závěr si senioři mohli prohlédnout nový dopravní automobil jednotky SDH obce. 

Každý senior obdržel i preventivně výchovné materiály: Příručku pro seniory, záložku Bezpečná domácnost, kartu První pomoci, leták Ohrožení únikem nebezpečné látky a kartu s lupou a čísly tísňového volání. Přednášky se zúčastnilo 30 seniorů ze Starého Mateřova, 4 senioři z obce Čepí a 4 dospělé osoby jako doprovod seniorů.


Bc. Aleš Janda

Odkazy do noveho okna

Senioři SM_2

Senioři SM_2 

Detailní náhled

Senioři SM_3

Senioři SM_3 

Detailní náhled

Senioři SM_4

Senioři SM_4 

Detailní náhled

Senioři SM_5

Senioři SM_5 

Detailní náhled

Senioři SM_6

Senioři SM_6 

Detailní náhled

Senioři SM_7

Senioři SM_7 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem