HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Děti soutěžily i v zásahové výstroji hasičů

(21.5.2016) Odpolední návštěva profesionálních hasičů centrální stanice Zlín na sportovním dnu dětí z dětského domova. 

Dnes odpoledne se v areálu Dětského domova, Mateřské školy, Základní školy a Praktické školy Zlín na ulici Lazy konal druhý ročník netradičních sportovních her LazOhraní. Asi čtyřicítka dětí změřila své síly v různých disciplínách na několika stanovištích. Jedno z nich měli na starosti i profesionální hasiči ze zlínské centrální stanice. Na jejich stanovišti  soutěžily děti v běhu. Ten ale musely absolvovat oblečeni  v zásahové výstroji profesionálních hasičů jako byly přilba, zásahový kabát nebo část oděvu proti sálavému teplu.

O přesné měření času se staral osobně velitel čety směny „A“. Stejně jako u jiných akcí  byla i dnes přítomnost hasičů zajímavým zpestřením dne.

Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín tvoří komplex škol a školských zařízení pro děti a žáky se zdravotním postižením ve věku od 3 do 19 let.
V zařízení se vzdělávají děti a žáci s lehkým, středně těžkým a těžkým mentálním postižením, poruchou autistického spektra a kombinovaným postižením. Mateřská škola je zřízena pro děti se zrakovým postižením, mentálním postižením, více vadami a poruchami autistického spektra.

Autor por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem