HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Do hromadné evakuace v Opavě se zapojilo i několik desítek hasičů

            Celkem sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů se zapojilo do dnešní více než čtyřhodinové evakuace odhadem 700 osob z bytů v Opavě-Kateřinkách kvůli možnému nebezpečí výbuchu nalezené pumy. Evakuace celkem 26 bytových vchodů byla ukončena zhruba o půl deváté večer, kdy zahájili činnost policejní pyrotechnici.
 
            Hasiči předtím chodili jak s příslušníky dalších složek integrovaného záchranného systému po domech a vysvětlovali obyvatelům bytů nutnost přechodného odchodu do bezpečí, tak používali k převozu obyvatel do evakuačních center dva hasičské autobusy ze stanic HZS MSK Ostrava-Zábřeh a Opava, také dovezli k místu nálezu pumy 3 osvětlovací balony.
 
            Po ukončení evakuace se hasiči postavili u zábran, aby zabránili případným chodcům ke vstupu do ohrožených míst.
 
            V Opavě-Kateřinkách zasahovaly dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje - ze stanic v Opavě a Ostravě-Zábřehu, s nimi čtyři opavské jednotky dobrovolných hasičů - Kateřinky, Kylešovice, Komárov, Podvihov a pátá jednotka dobrovolných hasičů z Chlebičova.
 
Po deaktivaci pumy se dobrovolní hasiči vrátili na základny, dva hasičské autobusy nabízely své služby lidem, vracejícím se z evakuačních center domů.
 
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem