HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Do pátrání po starší ženě byli zapojeni i hasiči

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí  

 
Již od úterní 16 hodiny pátrají policisté a hasiči po starší ženě. Do pátrání byli zapojeni nejen profesionální hasiči z Ústí nad Orlicí a Vysokého Mýta, ale také dobrovolní hasiči z Chocně, Týnišťka a Vysokého Mýta. Hasiči se člunem prohledávali hned tři rybníky nedaleko obce Sruby, v části obce Hluboká. Po provedeném průzkumu rybníků, kde žena nalezena nebyla, pokračovalo pátrání v rojnici v lese. Vyžádáni byli i psi určení pro vyhledávání osob. Pátrání po ženě bylo ukončeno v 22 hodin.
            Během středy si policisté od hasičů vyžádali na pomoc deset speciálně vycvičených psů pro vyhledávání osob. Pátrání ve středu bylo ukončeno v 18.42 hodin. Žena nalezena nebyla.
            Pohřešovaná byla viděna naposledy v místě svého bydliště v pondělí 25. února. Pohřešovaná je hubené 150 - 160 cm vysoké postavy. Podle informací Policie ČR se žena pohybuje velmi pomalým krokem a postava při chůzi je nachýlená dopředu. Má šedivé vlasy a její stáří by se mohlo odhadovat v rozmezí od 75 až 80 let. Podle zjištěných informací by měla být oblečená do černých elastických legín, hnědošedého svetru a hnědého trička. Na nohou měla obuté modré pantofle. Žena nosí silné dioptrické brýle a pravidelně užívá léky, které si při odchodu z domova nevzala.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem