HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dobrovolní hasiči soutěží o milion korun od RWE

  • RWE v rámci oslav 10. výročí vstupu na českých trh věnuje 10 x 100 tisíc korun do soutěže dobrovolných hasičů z celé republiky
  • Soutěž navazuje na úspěchy akce z uplynulého roku a je doprovázená fotografickou soutěží pro veřejnost
V březnu letošního roku byla vyhlášena soutěž RWE Dobrovolní hasiči roku 2012 určená pro všechny sbory a jednotky dobrovolných hasičů Čech, Moravy a Slezska. Soutěžní období je vymezeno 1.červencem 2011 a 30. červnem 2012. Hasičské sbory, které nahlásí své akce a zásahy a budou vyhodnoceny jako nejlepší, získají od RWE finanční dary v souhrnné výši jednoho milionu korun.
Patrony soutěže se staly společnosti RWE Distribuční služby a Jihomoravská plynárenská, které vítězům jednotlivých kategorií rozdělí celkem milion korun. Soutěž probíhala na Moravě již v loňském roce. Pro její velký úspěch byla v letošním roce rozšířena na území celé České republiky.
Role odborných garantů soutěže se ujali zástupci generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, České hasičské jednoty a Moravské hasičské jednoty. Soutěž je vypsána pro pět oblastí: sever Moravy, jih Moravy, střed - sever Čech, východ Čech a  jih - západ Čech, zahrnujících všechny kraje ČR.
 
Mapa rozdělení ČR na soutěžní území
Soutěž.doc
 
 
Lhůta pro přihlášení byla stanovena do 6. července 2012. Odborná porota v Královéhradeckém kraji složená ze zástupce Krajského sdružení hasičů Královéhradeckého kraje a Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje vybrala na základě předložených přihlášek a referencí do soutěže za oblast Východ Čech v kategorii jednotek SDH Červený Kostelec, Náchod, Nové Město nad Metují, Hronov, Kostelec nad Orlicí - město a Podbřezí, v kategorii sborů SDH Bystré v Orlických horách, Malé Svatoňovice, Mostek, Podbřezí, Slatiny, Světice a Velký Dřevíč. Do soutěže se přihlásilo celkem 176 jednotek a sborů z celé ČR.
Do finálového kola postoupily z Královéhradeckého kraje jednotky SDH Náchod, Nové Město nad Metují a Kostelec nad Orlicí. V kategorii Sborů dobrovolných hasičů pak SDH Bystré v Orlických horách a Slatiny. O absolutních vítězích soutěže rozhodne svým hlasováním na webu www.dobrovolnihasiciroku.cz až veřejnost v průběhu října a listopadu 2012. Výsledky budou známy na začátku prosince letošního roku.
Na oficiální část soutěže navazuje také doprovodná soutěž pro veřejnost o nejlepší fotografii s hasičskou tematikou. Autor nejzdařilejšího snímku obdrží poukaz na nákup fotografických potřeb od firmy Nikon v hodnotě 10 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem