HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dokumentarista HZS MSK zvítězil v celostátní fotografické soutěži

Tomáš Lach, který spolupracuje s Hasičským záchranným sborem Moravskoslezského kraje (HZS MSK) jako (velmi zdatný) dokumentarista (foto a video ve skupině Hasiči.tv), zvítězil se snímkem „Sestoupil z oblak“ v celorepublikové fotosoutěži „Já, hasič“. Její výsledky byly vyhlašovány 8.11.2012 v Brně. Snímek pořídil Tomáš Lach letos v únoru u požáru zemědělské usedlosti v obci Hať (okres Opava).
 
Vyhlášení výsledků fotosoutěže bylo součástí vyhlášení výsledků soutěže RWE Dobrovolní hasiči roku 2012, kterou již druhým rokem pořádala společnost Magnus Regio a kde se hodnotily zásahy a další akce hasičů. V soutěži se utkaly sbory dobrovolných hasičů a jednotky sborů dobrovolných hasičů z celé České republiky.
 
V prvním kole vybírala odborná porota finalisty, u kterých pak o výsledném pořadí rozhodovaly výsledky veřejného hlasování - prostřednictvím internetu a SMS zpráv.
 
Mezi odborné garanty soutěže patřili zástupci Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, HZS Moravskoslezského kraje a HZS Jihomoravského kraje, zástupci Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, České hasičské jednoty a Moravské hasičské jednoty.
 
Mezi oceněné jednotky sborů dobrovolných hasičů z území Moravskoslezského kraje (které soutěžily ve skupině "sever Moravy", kam byl zařazen Moravskoslezský kraj spolu s Olomouckým krajem a Zlínským krajem) patří se 2. místem JSDH Fulnek, vítězem stala JSDH Kopřivnice. Obě jednotky získaly ocenění za své zásahy u dopravních nehod.
 
Mezi sbory se pak mezi vítěze zařadil SDH (Ostrava-) Pustkovec, který se svou akcí "Pustkovecký kozelek" obsadil 2. místo.
 
Další info a foto je na: http://www.pozary.cz/clanek/60134-soutez-dobrovolni-hasici-roku-2012-byla-vyhodnocena-zname-viteze-kategorii/
Odkazy do noveho okna

fotosoutezTomasLach1_snimek

fotosoutezTomasLach1_snimek 

Detailní náhled

fotosoutezTomasLach2_vyhlaseni1

fotosoutezTomasLach2_vyhlaseni1 

Detailní náhled

fotosoutezTomasLach3_vyhlaseni2

fotosoutezTomasLach3_vyhlaseni2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem