HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehody 2.7. v Pardubickém kraji

Sedm dopravních nehod dnes 2. 7. řešili hasiči v Pardubickém kraji. První nehoda se stala na silnici 368 mezi obcemi Křenov a Dlouhá Loučka. Řidič zde zatím z nezjištěných příčin nezvládl řízení a skončil s autem na boku. Na místo vyrazila jednotka z Moravské Třebové. Na místě provedla protipožární opatření, zasypala provozní kapaliny a po vyšetření pomohly otočit automobil zpět na kola. Po dobu šetření byla komunikace neprůjezdná. Nehoda se obešla jen s lehkým zraněným.

Další nehoda se stala v obci Pastviny na Orlickoústecku. Řidič zde nezvládl řízení a naboural do stromu. Na místě zasahovala jednotka ze stanice Žamberk. Hasiči provedli protipožární opatření, zachytávali unikající kapaliny a po vyšetření vytáhli vozidlo z lesa. Naštěstí se tato nehoda obešla bez zranění.

Při třetí nehodě musel na místo vrtulník. Došlo ke střetu osobního vozidla s cyklistou. Událost se stala mezi obcemi Tisovec a Dřeveš. Na místě zasahovala jednotka ze stanice Hlinsko. Jednotka pomohla s ošetřením pacientky, pomohla s transportem do vrtulníku a opláchla vozovku. Proč k nehodě došlo je v šetření PČR. Silnice byla po dobu šetření uzavřena.

Čtvrtá nehoda se stala v Poličce. Došlo zde ke střetu dvou osobních vozidel. Jedno vozidlo ještě narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Na místě byli ošetřeni oba řidiči. Hasiči ze stanice Polička provedli protipožární opatření, zajistili sloup a po vyšetření uklidili vozovku.

Pátá nehoda se stala v České Třebové došlo zde ke středu osobního a nákladního vozidla. Na místě zasahovala jednotka správy železnic Česká Třebová.

Další nehoda se stala mezi obcemi Choceň a Sruby. Řidič zde sjel do příkopu. Na místo vyrazila jednotka ze stanice Vysoké Mýto a dobrovolná z Chocně. Při příjezdu byl již řidič mimo vozidlo a staral se o něho zdravotnický záchranář. Hasiči provedli protipožární opatření a následně řídili dopravu. Řidiče si následně převzala do peče Zdravotnická záchranná služba a transportovala ho do nemocnice.

Poslední nehoda se stala na silnici 358 z České Třebové směr Zhoř. Osobní automobil zde skončil v příkopu a hrozil převrácením. Na místě zasahovala jednotka správy železnic Česká Třebová.

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem