HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dušičková sobota ve znamení nehod

Hasiči Plzeňského kraje druhého listopadu zasahovali u 11 dopravních nehod. 

V sobotu 2. listopadu vyjeli hasiči v Plzeňském kraji celkem k 11 dopravním nehodám. V počtu dopravních nehod, u kterých zasahovali hasiči, mohou letos dušičkové sobotě konkurovat pouze dva dny – a to mrazivý 12. únor a 4. srpen – den, kdy se Plzeňským krajem přehnaly extrémní bouřky.
 
Celkem bylo zraněno 12 osob.
 
Dopravní nehody
 
Dušičky - DN/2.11.2013 DN Tlučná-Vochov.JPG
Mezi obcemi Tlučná a Vochov narazilo osobní auto do stromu. K nehodě vyjela v 10:34 hodin jednotka HZS z Nýřan. Hasiči ošetřili řidiči tržnou ránu na hlavě, jeho nezletilý syn neutrpěl žádná viditelná poranění, na bolesti se nestěžoval. ZZS odvezla obě osoby na další vyšetření do nemocnice. Vozidlo nepřekáželo silničnímu provozu, neunikaly z něj žádné provozní kapaliny. Místo nehody si převzala policie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dušičky - DN/2.11.2013 DN Dlažov.jpg
Hasiči z Klatov vyjeli v 11:00 hodin k dopravní nehodě dvou osobních aut, která se stala na hlavním tahu Klatovy-Domažlice u obce Vráž. Nehoda se stala před horizontem silnice. Jedno vozidlo z nehody vyvázlo s lehkým poškozením karoserie, jeho posádka neutrpěla žádné poranění. Druhé vozidlo skončilo v příkopu. Řidička vyvázla bez zranění, zraněné spolujezdkyni hasiči poskytli předlékařskou pomoc. ZZS ji transportovala do nemocnice. Poté, co policie nehodu vyšetřila, hasiči opravili poškozený patník a z vozovky odstranili nečistoty a úlomky karoserie. Místo si převzala policie.
 
 
 
 
 
 
 
Hasiči ze stanice Plasy krátce před polednem zajistili u obce Rybnice místo nehody osobního auta. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Nehoda se stala v nepřehledném úseku. Hasiči pomocí navijáku vyprostili vozidlo z příkopu, a protože nebylo nijak poškozeno, odjelo z místa po vlastní ose.
 
 
Dušičky - DN/2.11.2013 DN Třemošná.JPG
Po 13. hodině osobní auto sjelo na obchvatu Třemošné u kruhového objezdu do retenční nárže a převrátilo se na střechu. Hasiči z Košutky vozidlo vyprostili pomocí navijáku. Dvoučlenná posádka vozidla vyvázla bez zranění.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dušičky - DN/2.11.2013 DN Předslav.jpg
Hasiči z Klatov vyjeli v 13:18 hodin k dopravní nehodě 2 osobních aut, která se stala u rybníka mezi obcemi Předslav a Měcholupy. Vozidla po čelním střetu zůstala stát na kolech, jedno z nich na silnici, druhé v příkopě. Všechny osoby byly v době příjezdu mimo vozidla. Hasiči čtyřem zraněným osobám (z toho dvěma dětem) poskytli předlékařskou pomoc. Zraněné transportovaly sanitky do nemocnice. Hasiči ze silnice odstranili sorbent kontaminovaný uniklým olejem a rozbité části karoserií. Odtahové službě hasiči pomohli naložit obě vozidla.
 
 
 
 
 
 
 
Dušičky - DN/2.11.2013 DN Rokycany.JPG
Hasiči z Rokycan vyjeli v 14:54 hodin k dopravní nehodě 1 osobního auta, která se stala na sil. č. 605 ve směru na Ejpovice. Posádku nebylo potřeba vyprostit, v době příjezdu jednotky byli všichni mimo vozidlo. Řidič byl ZZS odvezen do nemocnice na vyšetření. Hasiči jímali unikající provozní kapaliny do náhradních nádob, skvrnu na silnici zasypali sorbentem. Po celou dobu zásahu na místě usměrňovali provoz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dušičky - DN/2.11.2013 DN Meclov.JPG
Hasiči z Domažlic půl hodiny před 16. hodinou zajistili místo nehody 1 osobního auta, které se stalo na silnici I/26 za obcí Březí ve směru na Draženov. V době příjezdu HZS byl zraněný v péči ZZS. Hasiči opatřili vozidlo proti požáru a uniklý olej zasypali sorbentem. Odtahové službě pak pomohli vozidlo naložit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dušičky-DN/2.11.2013 DN Ch.Planá č.1.JPG
K dopravní nehodě dvou osobních aut vyjely v 18:04 hodin jednotky HZS Tachov a SDH Planá společně s jednotkou z Karlovarského kraje – HZS Mariánské lázně. U rybníka Regent se čelně střetla dvě osobní auta. Nikoho nebylo potřeba vyprostit, v době příjezdu jednotek byli všichni mimo vozidla. ZZS převzala do péče 4 zraněné osoby. Hasiči zlikvidovali uniklé provozní kapaliny pomocí sorbentu., SÚS označila místo nehody dopravními značkami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Po 21. hodině se u Lochousic ve směru na Stříbro převrátilo osobní auto na střechu. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči z Nýřan na žádost majitele vozu převrátili auto zpět na kola, odtah si zajistil majitel sám. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.
 
Dušičky-DN/2.11.2013 DN Ch.Planá č.2.JPG.JPG
Jednotky HZS Tachov a Mariánské lázně společně s SDH Planá vyjeli k dopravní nehodě osobního auta, která se stala za Chodovou Planou ve směru na M. Lázně. Zraněnou osobu nebylo potřeba vyprostit, v době příjezdu hasičů byla v péči ZZS. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny, auto nepřekáželo silničnímu provozu.
 
 

 

 

 

 

 

Ve Skvrňanech po 22. hodině narazilo osobní auto do sloupu veřejného osvětlení. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči ze stanice Plzeň- Střed zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem.

vytisknout  e-mailem