HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě desítky událostí řešili hasiči v souvislosti s avizovanými bouřkami v Olomouckém kraji.

Během nočního hodin pondělka 29. 7. 2013 a následně až doposud tj. úterý 30.7. 2013 stav k 8:00 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči Olomouckého kraje ke dvou desítkám událostí. Ve většině případu se na linku tísňové pomoci obraceli lidé s žádostí o odstranění spadených stromů na komunikacích či místech, kde blokovaly provoz nebo ohrožovaly chodce a obydlí.  

Ve večerních hodinách, přesněji před třiadvacátou hodinou došlo k dopravní nehodě vlaku u obce Domašov nad Bystřicí, ten při jízdě narazil do stromu spadeného do kolejiště. Nepříjemné chvíle se odehrály i na Šumpersku v ulici Kramerlova, zde vítr urval část plechové krytiny a bylo nutné provést provizorní upevnění s tím, že majitel následujícího dne zavolá klempíře na opravu. V jednom případě rovněž na Šumpersku spadla část stromu i na zaparkované vozidlo. Dle dostupných informací se během našich zásahu a událostí, ke kterým vyjeli hasiči nedošlo k žádnému zranění osob.
 
Nejvíce událostí tedy v průběhu posledních hodin a ve spojitosti se silným větrem, likvidovali hasiči na Šumpersku. Několik případů poté mají za sebou hasiči okresu Olomouc a Jeseník. Celkový přehled výjezdů i s krátkým popisem naleznete na konci tiskové zprávy v příloze pdf.
 
Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomoucké kraje
+420 721 810 541 / 950 770 039
 
Odkazy do noveho okna

hasici-auto-detail_z-hzsolk

hasici-auto-detail_z-hzsolk 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem