HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě dopravní nehody a požár

(27.2.2017) Profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali v ranních a dopoledních hodinách v Prostřední Bečvě, Vidči a Valašské Bystřici na Vsetínsku. 

V 07:24 hodin vyslal operační důstojník jednotky profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí a hasičů města Rožnova pod Radhoštěm na místo hlášené dopraní nehody osobního vozidla s chodcem, ke které došlo v obci Prostřední Bečva. Jako první na místo dorazili rožnovští hasiči. Podle jejich upřesnění došlo ke sražení školáka, který byl v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili místo nehody a následně ho předali policistům. Z místa zásahu pak jednotka vyrazila na místo další hlášené události ve Valašské Bystřici. Jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí byla ještě v průběhu jízdy přesměrována k další dopravní nehodě, ke které došlo v obci Vidče.

Na místo druhé události dorazili hasiči v 07:50 hodin. Při nehodě osobních vozidle zn. Škoda a Audi byli zraněni dva chlapci. Ti cestovali ve vozidle zn. Škoda. Hasiči jim poskytli předlékařskou a posttraumatickou pomoc. Oba zraněné si pak do další péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která je transportovala k dalšímu ošetření a kontrole do nemocnice. Řidiči obou vozidel byli nezraněni. Hasiči zajistili místo nehody, havarovaná vozidla proti vzniku požáru a likvidovali únik provozních kapalin.

Sedm minut po osmé hodině přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o požáru sila v obci Valašská Bystřice. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z Valašského Meziříčí, hasiči města Rožnov pod Radhoštěm a místní dobrovolní hasiči. Podle upřesnění hořely piliny v asi deset metrů vysokém silu. To bylo umístěno na volném prostranství a propojeno s další technologií. K likvidaci požáru byly nasazeny celkem tři cisternové vozy a automobilní plošina. Hasiči vybaveni dýchací technikou otevřeli z koše plošiny kryty sila a vnitřní prostor začali prolévat vodou. Současně s hašením byl pomocí přetlakové ventilace odvětráván sousední objekt. V 09:34 hodin byl požár likvidován. Příčina vzniku požáru a výše způsobené škody zůstávají v dalším šetření.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

01 Vidče

01 Vidče 

Detailní náhled

02 Vidče

02 Vidče 

Detailní náhled

03 Prostřední Bečva

03 Prostřední Bečva 

Detailní náhled

04 Valašská Bystřice

04 Valašská Bystřice 

Detailní náhled

05 Valašská Bystřice

05 Valašská Bystřice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem