HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě vážné dopravní nehody v Olomouckém kraji, neděle 7.8.2016

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů bohužel i v neděli 7.8.2016 vyjížděly k závažných dopravním nehodám v Olomouckém kraji. Po dopolední nehodě se zraněním pěti osob a tragickými následky u Olšovce, zasahovali hasiči také u další vážné nehody v Ostružné, zde havaroval motorkář po střetu s osobním vozidlem. 

Dopolední nehodu ohlásil volající v tísňovém hovoru krátce před půl desátou dopolední. Nedokázal přesně v tu chvíli určit počet zraněných ve dvou vozidlech. Dle upřesnění došlo po předchozí kolizi dodávkového vozidla k čelnímu střetu s protijedoucím osobním automobilem, ke srážce došlo ve vysoké rychlosti. Operační středisko k pomoci vyslalo profesionální jednotku, posádky dvou výjezdových vozidel stanice v Hranicích a místní dobrovolné hasiče Olšovec.

Hasiči po svém příjezdu na místě nalezli celkem pět zraněných osob, projíždějící další řidiči poskytovali laickou prvním pomoc a zahájili oživovací pokusy u starší ženy. Hasiči ve spolupráci s posádkami zdravotnické záchranné služby svedli boj o životy všech zraněných. Bohužel následky jsou velmi smutné, i přes veškerou snahu záchranářů, paní na následkům svých zranění na místě podlehla. Hasiči mimo jiné vypomohli s transporty všech zraněných k následným převozům do nemocnic v Olomouci a Hranicích.

Na místě taktéž provedli nutná bezpečností opatření, zajištění vozidel proti případnému vzniku požáru a kontrolu stavu uniklých provozních kapalin. Po skončení vyšetřování Policii ČR komunikaci celkově uklidili a asistovali při naložení vozidel na přepravní odtahové speciály.

Druhá nehoda, dalo by se říci na druhém konci našeho regionu, se odehrála krátce po třinácté hodině. Operační středisko k události vyslalo profesionální jednotku požární stanice v Jeseníku. Motocyklista se ve velké rychlosti střetnul s osobním vozidlem. Hasiči po svém příjezdu vypomohli při práci posádek zdravotníků, vypomohli rovněž s transportem zraněného ve vážném stavu k leteckému převozu do nemocnice v Olomouci.

Zdeněk Hošák - HZS Olomouckého kraje

 

 

 

Odkazy do noveho okna

tragická nehoda Olsovec

tragická nehoda Olsovec 

Detailní náhled

tragická nehoda Olsovec

tragická nehoda Olsovec 

Detailní náhled

tragická nehoda Olsovec

tragická nehoda Olsovec 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem