Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Generální ředitel HZS ČR navštíví Moravskoslezský kraj

12. 2. 2016 (Nicole Zaoralová) - Ve dnech 15. a 16. února 2016 navštíví generální ředitel HZS ČR brig. gen. Drahoslav Ryba Moravskoslezský kraj. Hlavním důvodem návštěvy, která je první v řadě naplánovaných výjezdů do jednotlivých krajů, je možnost blíže se seznámit s podmínkami, ve kterých hasiči pracují, hovořit o konkrétních možnostech spolupráce s dobrovolnými hasiči i s hejtmanem kraje a s primátorem Ostravy.  

V pondělí 15. února začne generální ředitel svojí cestu návštěvou stanice v Novém Jičíně, kde bude s hasiči diskutovat o konkrétních problémech, které je trápí, aby je následně mohl efektivněji řešit.

Naplánováno je také setkání s vedením Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB TU Ostrava. S nimi bude generální ředitel probírat větší propojení s HZS ČR v rámci vzdělávání studentů a jejich lepší přípravy na praxi vhodnou pro HZS ČR. HZS ČR se více zapojí do vzdělávání a odborné přípravy studentů, kteří pak budou pro sbor pracovat, například pořádáním kurzů.

Díky aktivní diskuzi v daném regionu získá generální ředitel přímou zpětnou vazbu jak ze strany vedení HZS krajů a samotných hasičů, tak ze strany hejtmana kraje a primátora Ostravy a v neposlední řadě ze strany dobrovolných hasičů.

 „Při své cestě se plánuji potkat nejen s vedením jednotlivých organizací, ale aktivně hovořit i s výjezdovými hasiči, abych získal reálný obraz o tom, co hasiče trápí, a věřím, že v mnohém jim budu schopen pomoct, některé problematiky dovysvětlit nebo být nápomocen v dialogu mezi nimi a vedením.“ dodává ke své cestě brig. gen. Ryba

Výstupy z jednotlivých jednání bude generální ředitel prezentovat na setkání s novináři dne 16. února od 9,00 hodin v areálu Záchranného útvaru HZS v Hlučíně. Pro novináře je v rámci tohoto setkání připravena i zajímavá ukázka z činnosti Záchranného útvaru (více v pozvánce na setkání). V akci se předvede unikátní automobilový jeřáb, který je jediný v České republice i jediný ve střední Evropě.

Svojí cestu zakončí generál Ryba návštěvou Střední odborné školy a Vyšší odborné školy ve Frýdku-Místku, kde s vedením těchto vzdělávacích zařízení určených pro výuku a výcvik hasičů, prodiskutuje například novou koncepci vzdělávání nebo plány dalšího rozvoje.

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí MV-generální ředitelství HZS ČR

Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

Foto titulka: HZS Moravskoslezského kraje

vytisknout  e-mailem