HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči a policisté školili vedoucí dětských táborů

Jak se zachovat, když je třeba evakuovat letní tábor? Jak se zachovat, když se ztratí jeden z účastníků? A jak se vyrovnat se situací nejtragičtější? Na všechny tyto otázky a řadu jiných odpovídali jihočeští hasiči a policisté vedoucím dětských táborů na pátečním semináři.  

Seminář uspořádal HZS Jihočeského kraje první aprílový pátek. V multimediální učebně na krajském ředitelství jihočeského sboru se v navečerních hodinách sešlo více než 40 vedoucích, kteří pořádají dětské tábory různého typu ve všech koutech Jihočeského kraje.
Vedoucí si postupně vyslechli tři přednášky. První byla z oblasti ochrany obyvatelstva a byla zaměřena nahlašování mimořádných událostí na tísňové linky, na signály varování či na případnou evakuaci táborů. Poté následovala společná přednáška psychologa a tiskové mluvčí HZS Jihočeského kraje, kteří každý z pohledu své odbornosti představili, jak zvládnout mimořádné a tragické události, které všechny účastníky tábora hluboce zasáhnou a je na ně zároveň upoutána extrémní mediální pozornost. Na závěr pak vystoupili policisté - kriminalisté se specializací na pátrání po pohřešovaných osobách. Ti osvětlovali postup, jak pátrání probíhá, jaké má Policie ČR možnosti, postupy a technické vybavení a jak mohou vedoucí táborů v pátrání napomoci.
Věříme, že zkušenosti a praktická doporučení hasičů a policistů byli pro zúčastněné vedoucí přínosné, a přejeme všem, aby je nikdy nemuseli využít.

 

Odkazy do noveho okna

4 Školení vedoucích táborů, České Budějovice - 1. 4. 2016 (4)

4 Školení vedoucích táborů, České Budějo... 

Detailní náhled

3 Školení vedoucích táborů, České Budějovice - 1. 4. 2016 (3)

3 Školení vedoucích táborů, České Budějo... 

Detailní náhled

2 Školení vedoucích táborů, České Budějovice - 1. 4. 2016 (2)

2 Školení vedoucích táborů, České Budějo... 

Detailní náhled

1 Školení vedoucích táborů, České Budějovice - 1. 4. 2016 (1)

1 Školení vedoucích táborů, České Budějo... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem