Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči a první srpnový víkend

Jednotky požární ochrany se v sobotu a v neděli ( 1. a 2. srpna 2009 ) podílely na 902 událostech. Z toho více jak polovina byla spojena se zásahy na živelní pohromu a technické zásahy.  

K víkendovým  událostem vyjelo celkem 1155 jednotek požární ochrany, z toho bylo 684 jednotek požární ochrany Hasičského záchranného sboru České republiky.Činnost hasičů byla zaměřena na záchranné a likvidační práce, čerpání vody, odstraňování překážek z komunikací a jiných prostor, likvidace spadlých stromů.


Ve středočeském kraji v neděli ( 2. srpna 2009) tři jednotky požární ochrany organizovaly evakuaci dětského tábora v okrese Benešov. Jednalo se o preventivní opatření z důvodu možnosti vylití blízké říčky. Evakuováno bylo celkem 168 osob. Jedna jednotka požární ochrany asistovala při preventivní evakuaci dalšího dětského tábora také v okrese Benešov, jednalo se o evakuaci celkem 40 osob.


Následkem úderu blesku došlo v okrese Pardubice k požáru rodinného domu. Požár likvidovalo pět jednotek požární ochrany. Majiteli vznikla škoda asi 7 milionu Kč, nikdo nebyl zraněn.


Hasiči během prvního srpnového víkendu vyjeli také k 144 požárům, 100 dopravním nehodám, 55 únikům nebezpečných látek a v 56 případech se jednalo o planý poplach.


Tři jednotky požární ochrany likvidovaly následky dopravní nehody, při které se zranilo pět osob. K nehodě došlo v Plzeňském kraji po pádu auta do kolejiště.V okrese Kutná Hora hasiči likvidovali požár kombajnu způsobený technickou závadou. Škoda se vyšplhala na téměř tři miliony korun.


O víkendu byl celkový počet událostí téměř o sto procent vyšší než dlouhodobý průměr.
 
 
kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail: ivana.svitakova@grh.izscr.cz
 

vytisknout  e-mailem