HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči během víkendu zasahovali u několika železničních nehod, zachraňovali papouška a likvidovali požáry trávy i osobních vozidel

Náročný víkend mají za sebou hasiči v Královéhradeckém kraji. Od pátku 19. července do neděle 21. července zasahovali u více jak 50 událostí.  

  
Hasiči zachraňovali papouška Ara ze stromu
 
Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli v pátek 19. července večer přivoláni k odchytu papouška Ara v ulici Kopec Sv. Jana v Hradci Králové. Papoušek měl na sobě speciální postroj, se kterým se při výcviku vytrhl své majitelce a uletěl na strom do výšky zhruba 12 metrů. Jeden z hasičů – lezec se po nastavovacím žebříku a následně po větvích dostal téměř k němu, když se papoušek lekl a přeletěl na jiný strom. Vzhledem k tomu, že byl již zamotaný v postroji, museli hasiči rychle jednat. Proto opět vylezli na druhý strom a větev, na které byl, odřízli. Pták se bezpečně dostal ke svým majitelům.
 
Během víkendu zemřeli na kolejích tři lidé
 
V pátek 19. července po 21. hodině vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská k ohlášené nehodě, která se stala na železniční trati v Pouchovské ulici v Hradci Králové. U zastávky došlo ke střetu osobního vlaku s člověkem. Sedmašedesátiletý muž si zřejmě úmyslně lehl na koleje a strojvedoucí vlaku, i přes použití rychlobrzdy, nestačil včas zastavit. Muž utrpěl smrtelná zranění. Na místo byli povoláni drážní hasiči z Nymburka, kteří si převzali místo události. Příčiny neštěstí šetří Policie ČR a Drážní inspekce.
 
K další smrtelné nehodě na kolejích došlo v sobotu 20. července odpoledne na železniční trati v městské části Popovice v Jičíně. Osobní vlak mezi Jičínem a Nymburkem srazil a na místě usmrtil starší ženu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jičína a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk.
 
K třetí tragické nehodě na železnici došlo v neděli 21. července večer mezi Teplicemi nad Metují a Dědovem na Náchodsku. I v tomto případě měl střet osobního vlaku s člověkem smrtelné následky. Na místě zasahovali hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Česká Třebová.
 
Mladý muž spadl ze skalní římsy, zachraňovali ho hasiči
 
Tři jednotky hasičů vyjely v noci z pátku na sobotu 20. července k ohlášenému pádu člověka ze skalní římsy na Husově náměstí v Novém Městě nad Metují na Náchodsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena krátce před jednou hodinou v noci. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a Náchoda, dále dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují. Šestadvacetiletý muž spadl z výšky zhruba pěti metrů a dopadl na skalní útes. Mladý muž byl při vědomí a po celou dobu s hasiči a záchranáři komunikoval. Hasiči použili žebříky a lezecké vybavení, zraněného muže zajistili a vytáhli na chodník. Následně byl mladík předán do péče záchranné služby a převezen do nemocnice.
 
Žena spadla do řeky, pomáhali jí hasiči na člunu
 
Jednotka dobrovolných hasičů z Úpice byla v sobotu 20. července večer přivolána k vyproštění ženy, která spadla do řeky v Palackého ulici v Úpici na Trutnovsku. Hasiči na člunu vytáhli nezraněnou ženu a předali ji do péče Báňské záchranné služby, která ji převezla k preventivnímu vyšetření do nemocnice.
 
Osobní vlak se srazil s autem
 
Na železničním přejezdu ve Slatině nad Zdobnicí na Rychnovsku došlo v sobotu 20. července ke střetu osobního vozidla s vlakem. Na místo události vyjeli před 14. hodinou profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Česká Třebová. Řidič i jeho spolujezdkyně vyvázli ze střetu bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
 
Osobní auto začalo po nárazu do stromu hořet
 
Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují byli v neděli 21. července o půl osmé ráno přivoláni k dopravní nehodě, která stala na hlavní silnici č. I/14 mezi Novým Městem nad Metují a Náchodem. U odbočky na Přibyslav sjel řidič osobního auta Škoda Felície do příkopu, kde narazil do stromu. Automobil začal po nárazu hořet. Jedna skupina hasičů začala po příjezdu na místo s hašením auta, druhá asistovala záchranné služby při ošetření zraněného řidiče. Čtyřiadvacetiletý muž byl po zajištění převezen do nemocnice. Hasiči uhasili požár necelých patnáct minut od ohlášení události. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Řidič převážel v autě hady a indického ježka. Ve vraku vozidla se našel pouze jeden had, další plazi i ježek se dostali ven. (foto: stanice Náchod)
 
Hasiči likvidovali požár pole s obilím
 
Čtyři jednotky hasičů byly v neděli 21. července odpoledne přivolány k požáru obilného pole v obci Vrbice na Rychnovsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 15:50 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí, Vamberka a Vrbic.
Požár zasáhl plochu zhruba 100 krát 100 metrů částečně posekaného pole s obilím. Hasiči uhasili požár krátce před půl pátou odpoledne. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku. (foto: stanice Rychnov nad Kněžnou)
Odkazy do noveho okna

13-07-21 Náchod-Nové Město nad Metují (1)

13-07-21 Náchod-Nové Město nad Metují (1... 

Detailní náhled

13-07-21 Náchod-Nové Město nad Metují (2)

13-07-21 Náchod-Nové Město nad Metují (2... 

Detailní náhled

13-07-21 Náchod-Nové Město nad Metují (3)

13-07-21 Náchod-Nové Město nad Metují (3... 

Detailní náhled

13-07-21 Náchod-Nové Město nad Metují

13-07-21 Náchod-Nové Město nad Metují 

Detailní náhled

13-07-21 Vrbice (1)

13-07-21 Vrbice (1) 

Detailní náhled

13-07-21 Vrbice (2)

13-07-21 Vrbice (2) 

Detailní náhled

13-07-21 Vrbice (3)

13-07-21 Vrbice (3) 

Detailní náhled

13-07-21 Vrbice (4)

13-07-21 Vrbice (4) 

Detailní náhled

13-07-21 Vrbice (5)

13-07-21 Vrbice (5) 

Detailní náhled

13-07-21 Vrbice

13-07-21 Vrbice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem