HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči Jihočeského kraje využívají techniku pořízenou z evropských fondů

K poslednímu únoru letošního roku ukončil Hasičský záchranný sbor České republiky realizační fázi projektů operací “Pořízení moderní techniky a technologií Hasičského záchranného sboru České republiky pro zvýšení kvality řešení mimořádných událostí“ a "Zvýšení akceschopnosti Hasičského záchranného sboru České republiky pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách".  

V rámci operace Zvýšení kvality bylo pro Hasičský záchranný sbor České republiky a Správu Národního parku a chráněné krajinné oblasti celkem pořízeno 106 kusů požární výjezdové techniky. Jednalo se o cisternové automobilové stříkačky, výškovou techniku, technické automobily a velitelské automobily. Evropská unie jejich pořízení spolufinancovala částkou 519 mil. Kč.

Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje z tohoto programu získal 8 kusů výjezdové techniky, a to tři automobilové cisterny CAS 20, které byly umístěny na stanice v Týně nad Vltavou, Dačicích a Blatné, dále dvě automobilové cisterny CAS 30, dislokované na stanicích ve Strakonicích a Písku, a v neposlední řadě pak velitelský automobil na stanici v Českých Budějovicích, technický automobil na stanici ve Strakonicích a výškovou techniku, která bude sloužit na stanici v Prachaticích.

Dalších 83 zásahových vozidel pořídil Hasičský záchranný sbor České republiky z finančních prostředků projektu "Zvýšení akceschopnosti Hasičského záchranného sboru České republiky pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách".

Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje realizací tohoto programu si vylepšil své výjezdové vozy o jeden nakladač, dva požární kontejnerové nosiče včetně kontejnerů a nákladní automobil. Všechny čtyři tyto vozy budou umístěny na stanici v Českých Budějovicích.

Více informací o pořízení techniky ze strukturálních fondů Evropské unie naleznete na stránkách Generálního ředitelství HZS ČR - odkaz 1, odkaz 2

 Logo IOP EU MMR MV

vytisknout  e-mailem