HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči Královéhradeckého kraje skončili na mistrovství v požárním sportu těsně pod stupni vítězů

Včera 25. srpna skončilo Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu.  

Během tří dnů se na Městském stadionu v Mladé Boleslavi utkali profesionální a dobrovolní hasiči z celé České republiky, kteří změřili své síly ve čtyřech disciplínách požárního sportu: běh na 100 metrů s překážkami, výstup do 4. podlaží cvičné věže, štafety 4 x 100 metrů s překážkami a královská disciplína požární útok.
 
Profesionální a dobrovolní hasiči se na společném mistrovství potkali už po třetí. Pro dobrovolné hasiče to letos bylo jubilejní 60. Mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu a profesionálové se potkali po čtyřicáté druhé.
 
V pátek 23. srpna byl na programu běh na 100 metrů s překážkami, kde se nejlepší z družstva HZS Královéhradeckého kraje Jakub Paulíček umístil na 10. místě v čase 16,35 sekundy.
V další disciplíně, výstup do 4. podlaží cvičné věže, si nejlépe vedl z týmu HZS Královéhradeckého kraje Václav Novotný, který skončil na druhém místě.
 
Vrcholem soutěžní soboty byly štafety profesionálních hasičů. První místo získala štafeta HZS Královéhradeckého kraje s časem 54,72 sekundy, stříbrná příčka patří borcům z kraje Zlínského s dosaženým časem 55,52 s. Třetí místo vybojovala štafeta HZS Moravskoslezského kraje (56,22 s).
 
V královské disciplíně požárním útoku, která proběhla v neděli 25. srpna, skončilo družstvo HZS Královéhradeckého kraje na 6. místě v čase 23,33 sekundy. Výsledným bodovým ohodnocením za všechny disciplíny se družstvo HZS Královéhradeckého kraje umístilo na krásném čtvrtém místě.
 
Mistrem ČR v požárním sportu družstev Hasičského záchranného sboru ČR se stal tým Moravskoslezského kraje, který za sebou nechal družstvo HZS Plzeňského kraje a bronz si odváží hasiči HZS Zlínského kraje.
 
Další pořadí:
4. HZS Královéhradeckého kraje
5. HZS Kraje Vysočina
6. HZS Středočeského kraje
7. HZS Jihomoravského kraje
8. HZS Ústeckého kraje
9. HZS podniku Správy železniční dopravní cesty
10. HZS Jihočeského kraje
11. HZS Olomouckého kraje
12. HZS hl.m. Prahy
13. HZS Pardubického kraje
14. HZS Karlovarského kraje
15. HZS Libereckého kraje
 
 
Kompletní výsledky na http://mcr2013.hzssck.cz/

vytisknout  e-mailem