HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali následky dvou nehod, u jedné zasahoval i vrtulník

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim  

Nehoda v Nové VsiNehoda v Nové Vsi

K nehodě u Slatiňan byl přivolán vrtulník Letecké záchranné službyK nehodě u Slatiňan byl přivolán vrtulník Letecké záchranné službyVe středu 20. března v 17.18 hodin zasahovali chrudimští profesionální hasiči u dopravní nehody v obci Nová Ves. Střetla se zde vozidla Škoda Octavia a Ford Focus. Řidič Octavie pravděpodobně nezvládl vozidlo, došlo ke střetu a vlivem nárazu skončil mimo vozovku. Jednu zraněnou osobu si odvezla záchranná služba na vyšetření. Jednotka hasičů provedla protipožární opatření. K úniku provozních kapalin nedošlo.

Přímo z místa zásahu byli hasiči vysláni v 18.03 hodin spolu s JSDH Slatiňany k dopravní nehodě do Slatiňan. Tady na vedlejší silnici mezi hřebčínem a restaurací Monaco řidička osobního vozidla Renault Megane narazila čelně do stromu. Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě se zraněnou osobou do sanitky a poté i s transportem do vrtulníku Letecké záchranné služby. Aby se u vraku vozidla hasiči dostali k odpojení autobaterie, museli použít vyprošťovací hydraulické zařízení.

Od této nehody pokračovali chrudimští hasiči zpět do Nové Vsi, kde pomocí cisterny vyprošťovali vozidlo, které skončilo v příkopu a plotu rodinného domu. Hasiči automobil vytáhli zpět na komunikaci a poté se vrátili na základnu.

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem