HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár dílny v Bludově.

Pomoc tří jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů si středečního dopoledne vyžádal ohlášený požár krátce před osmou hodinou. Dle informací došlo k zahoření v dílně o rozloze zhruba 10 x 15 metrů, hrozilo zde nebezpečí výbuchu uskladněných tlakových láhví. 

Na místo společně s profesionální jednotkou požární stanice Šumperk a to osádky dvou cisternových vozidel vyjeli dobrovolní hasiči Bludov a Šumperk Temenice. Hasiči na místě vytvořili dva útočné proudy a z hořících prostor vynesli pouze jednu menší tlakovou láhev, další již hasiči v objektu nenalezli.
 
Během požáru došlo ke zranění jedné osoby, ta se nadýchala nebezpečných zplodin hoření a byla ji poskytnuta předlékařská pomoc a k místu povolána lékařská pomoc zdravotnické záchranné služby. Hasiči v následujícím čase pokračovali v rozebírání střešní konstrukce, tu požár značně poškodil a dohašovali menší ohniska. Prostory byly poté ochlazeny a odvětrány přetlakovou ventilací.
 
Dle prvotních šetření požár napáchal škody v částce 600 tis korun, příčinu v tuto chvíli došetřují hasiči ve spolupráci s Policii ČR.
 
Foto a video z místa bude k tiskové zprávě doplněno.
 
 
Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : www.hzsol.cz
 

vytisknout  e-mailem