HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár pneumatiky u cisterny

Pět jednotek hasičů bylo v noci na pátek 12. července přivoláno k požáru pneumatiky cisterny na hlavní silnici č. I/11 mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou.  

Polský řidič cisterny si nedaleko obce Káranice všiml vycházejícího kouře ze zadní nápravy cisterny. Vlastními prostředky, jako ručním hasicím přístrojem a PET lahvemi s vodou, se snažil požár hasit, ale bez úspěchu. Dvě minuty po půlnoci tak na místo vyjely tři jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská, centrální stanice Hradec Králové a Nového Bydžova, dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou a Nového Města.
Při příjezdu první jednotky na místo hořela levá zadní pneumatika  na zadní nápravě návěsu. Hasiči ihned začali s hašením a zabránili tak rozšíření požáru na cisternu a její obsah. Tím bylo přes 24 kubíků tekutého lepidla na dřevo. Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce po půl jedné v noci a úplně zlikvidovali za dalších dvacet minut. Po likvidaci požáru hasiči odtáhli cisternu mimo hlavní silnici.
Požár zničil pneumatiku a poškodil tepelnou izolaci na cisterně. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na pět milionů korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada, kdy došlo vlivem zablokování kola k přehřátí a následnému požáru pneumatiky. Při požáru nebyl nikdo zraněn.
 
 
Foto: stanice Nový Bydžov
Odkazy do noveho okna

13-07-12 silnice č.I-11, Káranice (1)

13-07-12 silnice č.I-11, Káranice (1) 

Detailní náhled

13-07-12 silnice č.I-11, Káranice (2)

13-07-12 silnice č.I-11, Káranice (2) 

Detailní náhled

13-07-12 silnice č.I-11, Káranice

13-07-12 silnice č.I-11, Káranice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem