HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár pole, stohu i následky nehody kamionu

 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
            Profesionální hasiči z Litomyšle vyjížděli v pondělí 28. července v 13.12 hodin do Sedliště k požáru pole o rozloze přibližně 30 x 50 m. Velitel zásahu si nechal k místu události přivolat další posilové jednotky dobrovolných hasičů z Cerekvice nad Loučnou a Litomyšle. Požár hasiči zlikvidovali v 13.32 hodin. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při pálení klestí na rozhraní pozemků. Vyšetřovatelka hasičů udělila osobě, která požár způsobila, pokutu.
            Lidé by neměli v horkých dnech používat otevřený oheň v blízkosti polí, skladů rostlinných materiálů a při žňových pracích. Nekouřit a neodhazovat nedopalky cigaret v přírodním prostředí.
 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
            K nehodě kamionu vyjížděli hasiči v pondělí 28. července v 17.44 hodin do Ronova nad Doubravou. Kamion naložený železem skončil na boku. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Seče a dobrovolní z Ronova nad Doubravou. Při nehodě naštěstí nedošlo ke zranění řidiče. Náklad z kamionu musel být přeložen. Při vyprošťování kamionu hasiči dohlédli na to, aby nedošlo k úniku provozních náplní. Událost ze strany hasičů byla ukončena 37 minut po půlnoci.
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim a Ústí nad Orlicí
požár stohu v Lužipožár stohu v Luži
            K požáru stohu balíků slámy do Luže směřovalo v úterý 29. července v 0.26 hodin šest hasičských jednotek (Luže, Chrast, Skuteč, Vysoké Mýto, Chrudim, Bělá-Luže). Při příjezdu hasičů na místo byl stoh o rozměrech přibližně 25 x 20x 8 m celý zasažen plameny. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 03.47 hodin. Bylo nutné stoh alespoň částečně rozebrat a rozorán byl i zemědělskou technikou a postupně dohašen. Do ranních hodin zůstala na místě pro kontrolu místní hasičská jednotka. Příčina vzniku požáru je vyšetřována. Škoda byla předběžně vyčíslena na 225 tisíc korun.
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem