HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požáry tújí, škoda je osmdesát tisíc korun

Ohořelé túje v Kraskově
Ohořelé túje v Kraskově
HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice
            Pardubičtí hasiči likvidovali ve čtvrtek v odpoledních hodinách požár, který vypukl na místním hřbitově vedle krematoria.
Plameny poškodily túje mezi urnovými hroby. Poškozeno bylo zhruba třicet hrobů. Hasiči požár zlikvidovali vysokotlakým proudem vody. Podle slov vyšetřovatele k požáru došlo pravděpodobně od hrobové výzdoby (svíčky, lucerny apod.). Došlo ke styku větve túje s výzdobou a následnému vzplanutí. Dále se požár šířil z keře na keř. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.  
 
  
HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
V noci ze čtvrtka na pátek zasahovali profesionální hasiči ze Seče a dobrovolní hasiči z Třemošnice a Seče v Kraskově, kde došlo k požáru porostu. Jednalo se o živý plot tvořený 30 kusy tújí. Požár hasiči dostali pod kontrolu během devíti minut. Namísto se dostavil i vyšetřovatel, který zjistil, že příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností úmyslné zapálení neznámou osobou a zřejmě za použití hořlavé kapaliny. Na místě byl zajištěn vzorek a poslán ke zkoumání do laboratoře. Majiteli vznikla škoda, která byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun.
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem