HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali v Loučovicích na Vltavě uniklý olej

Profesionální jednotka ze stanice Frymburk a dobrovolná jednotka ze stanice Loučovice byly v sobotu 22. února v 9:29 hodin vyslány k bývalé loučovické pile, kde došlo k úniku oleje z transformátoru do řeky Vltavy.  

Velitel zásahu si na místo jako posilové jednotky vyžádal další profesionály ze stanice Český Krumlov a jednotku SDH obce Vyšší Brod. O situaci v Loučovicích byly informovány Povodí Vltavy, a. s., a IŽP.
Zasahující hasiči instalovali přibližně jeden kilometr pod místem úniku přes celou šíři Vltavy nornou stěnu pro zachycení oleje. Před 13. hodinou pak všechny jednotky místo zásahu opustily. Událost však Operačním a informačním střediskem HZS Jihočeského kraje nebyla uzavřena. Jednotka HZS ze stanice Frymburk do Loučovic pravidelně jezdí pro sběr použitého sorbentu a celkový monitoring situace. První výjezd jednotky byl v 17:51 hodin, další pak ve 23:18 hodin. Následující den pak frymburská jednotka zasažené místo monitorovala ještě třikrát, další sběr použitého sorbentu byl hasiči proveden dvakrát i v pondělí 24. února.
 
V přiloženém souboru je k nahlédnutí fotodokumentace ze zásahu.

vytisknout  e-mailem