HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči lovili u Oder vietnamské prase, použili žebříky a fotbalovou síť

            Velkou dávku důvtipu a schopnosti improvizace projevily ve středu 6.9.2017 v podvečer dvě jednotky hasičů, které na okraji Oder (okres Nový Jičín) lovily volně pobíhající vietnamské prase. Hasiči jej totiž po stíhání elegantně chytili do konstrukce, sestavené z hasičských nastavovacích žebříků a vypůjčené sítě z fotbalové branky.

            Podle volání několika svědků na tísňovou linku hasičů krátce před 17. hodinou mělo jít původně o klasického divočáka, což by mohlo přinést problémy v souvislosti s výskytem afrického moru na území Moravy. Naštěstí pro hasiče i pozorovatele jejich činnosti šlo pouze o „neškodné“ vietnamské prase, které zřejmě uniklo z domácího chovu, což se posléze potvrdilo.

            Do Oder tak vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Bílovci, přidala se k ní jednotka dobrovolných hasičů z Oder. Hasiči po příjezdu na označené místo vytvořili z nastavovacích žebříků provizorní barikádu, kterou doplnili sítí z fotbalové branky. Tu si místní hasiči půjčili od místních fotbalistů.

            Prase utíkalo směrem na oderskou část Dobešov. Hasičům ulovení přibližně osmdesátikilogramového kňoura zabralo zhruba čtvrthodinu, pro jeho bezpečí i okolí jej raději svázali. Do půlhodiny si pro něj přijel vděčný majitel. Šikovní hasiči mu asijského pašíka předali bez jakékoli újmy.

Odkazy do noveho okna

zachranavietnamskepraseOdry (1)

zachranavietnamskepraseOdry (1) 

Detailní náhled

zachranavietnamskepraseOdry (2)

zachranavietnamskepraseOdry (2) 

Detailní náhled

zachranavietnamskepraseOdry (3)

zachranavietnamskepraseOdry (3) 

Detailní náhled

zachranavietnamskepraseOdry (4)

zachranavietnamskepraseOdry (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem