HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči na Jablunkovsku pomáhali autobusu, kterému upadla dvě kola

Upadla při jízdě, 47 cestujících i řidič vyvázli bez zranění. 

Dvě jednotky hasičů velmi účinně pomohly ve čtvrtek 4.4.2013 večer v Mostech u Jablunkova (okres Frýdek-Místek) autobusu, kterému během jízdy nečekaně upadla obě kola z levé zadní nápravy. Poškozený autobus hasiči nadzvedli pneumatickými vaky, podložili automobilovým zvedákem a pomohli při nasazení kol, která nebyla poškozena. A ještě pomáhali 47 nezraněným cestujícím do náhradního autobusu a řídili kyvadlovou dopravu na silnici nedaleko Slovenska.
 
Operační středisko hasičů bylo o neobvyklé nehodě na silnici 1/11 poblíž hranice se Slovenskem informováno ve čtvrtek v podvečer zhruba ve čtvrt na šest. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stance v Třinci a jednotka sboru dobrovolných hasičů v Mostech u Jablunkova.
 
Autobus se vracel ze Slovenska do Havířova. Během jízdy mu upadla obě kola na levé zadní nápravě. Kola skončila v příkopu mimo silnici. Poškozený autobus hasiči nadzvedli pneumatickými vaky, podložili automobilovým zvedákem a pomohli při nasazení kol, která nebyla poškozena. Autobus tak byl schopen odjet po vlastní ose.
 
Všech 47 cestujících, kteří vyvázli bez zranění, se mohlo s pomocí hasičů přemístit i se všemi svými zavazadly a osobními věcmi do náhradního autobusu, který velmi rychle zajistil majitel.
Odkazy do noveho okna

DNbuskolaMostyuJablunkova (FM) (1)

DNbuskolaMostyuJablunkova (FM) (1) 

Detailní náhled

DNbuskolaMostyuJablunkova (FM) (2)

DNbuskolaMostyuJablunkova (FM) (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem