Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči na Liberecku zachránili nebo evakuovali na 2000 osob

Raspenava 12. 8. 2010 (Ivana Svitáková) - Hasiči už šest dní zachraňují, likvidují následky povodní nebo rozvážejí pitnou vodu, kbelíky, rukavice. Hasiči v kraji postiženém povodní se opravdu nezastaví. A to nejsou jen hasiči místní, ale několik stovek hasičů z jiných krajů, včetně hasičů z dobrovolných jednotek obcí. Během soboty a neděle hasiči zachránili nebo evakuovali v Libereckém kraji 2000 osob! 

Práce po opadnutí vody doslova nezná konce. Odstraňování překážek z říčních koryt, čištění komunikací, čerpání vody ze sklepů, ale také poskytování psychologické pomoci. Hasiči jsou vycvičeni, vyškoleni, ale i oni jsou jen lidé. Dnes 12. srpna 2010 přijelo do Raspenavy svým kolegům a vůbec všem záchranářům, pomoct zvládat nelehké dny 15 hasičů z Hlučína ze Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky. Jeli přes noc a dnes mělo na tři stovky hasičů a ostatních záchranářů připraven oběd.
 
Jak tady budou dlouho? „Dokud to bude potřeba, budeme denně připravovat snídaně, obědy a večeře a to vždy pro tři stovky lidí“, prozradil šéfkuchař. Hlučínští hasiči pro své kolegy také postavili stany s provizorní jídelnou. Chvíle odpočinku, předání si vzájemných dojmů, to je to, co i hasiči a všichni záchranáři v těchto dnech potřebují.    
 
 
kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail: ivana.svitakova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem