HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči odstraňovali následky nehod na zasněžených komunikacích

V Krouně sjel nákladní automobil do potoka. Jeho vyproštění trvalo 2,5 hodinyV Krouně sjel nákladní automobil do potoka. Jeho vyproštění trvalo 2,5 hodiny
Při nehodě u Medlešic byly zraněny tři osobyPři nehodě u Medlešic byly zraněny tři osoby
Od 19. února 0.00 hodin do 20. února 8.30 hodin zaznamenali hasiči Pardubického kraje 25 výjezdů k dopravním nehodám na zasněžených a zledovatělých silnicích. Jednalo se zejména o vzpříčené nákladní automobily na silnicích, které tvořily překážku v plynulém provozu na komunikacích a osobní automobily a autobusy zapadlé či sjeté do příkopů. Hasiči vyjížděli zejména v okresech Ústí nad Orlicí, Svitavy a Chrudim.  
            Například v úterý v podvečer vyjížděla jednotka hasičů z Chrudimi na křižovatku u Medlešic, kde došlo ke střetu dvou osobních automobilů. Při nehodě došlo ke zranění tří osob. Jednu osobu hasiči museli vyprostit z vozidla (ale bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení).
            Dále hasiči zabezpečili místo nehody a vozidla proti vzniku požáru odpojením akumulátorů. Hasiči pomáhali s ošetřením zraněných osob zdravotnické záchranné službě. Po vyšetření nehody policisty hasiči odstranili havarovaná vozidla mimo komunikaci tak, aby byla celá křižovatka opět zprůjezdněna.
Hasiči z Vysokého Mýta v úterý v podvečer vyprošťovali v Hrušové sjetý nákladní automobil do příkopu. Vytažení kamionu trvalo více než dvě hodiny. Ve středu ráno vytahovali holičtí hasiči v Roveňsku zapadlý osobní automobil do příkopu. Automobil byl vytažen pomocí navijáku.
Nákladní automobil o hmotnosti 14 tun sjetý do potoka v Krouně vytahovali hlinečtí a svitavští hasiči ve středu v ranních hodinách.  K vyproštění prázdného nákladního vozidla musel být povolán jeřáb. Při nehodě naštěstí nedošlo k poškození nádrží a z vozidla neunikaly žádné provozní náplně. Odstraňování následků kolize trvalo více než dvě hodiny.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem