Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči odstraňovali následky silných bouřek napříč republikou celou noc

19. 9. 2024 (LP) - V souvislosti s meteorologickou situací evidují hasiči během víkendu zvýšený počet událostí, jednalo se převážně o technické pomoci. 

Jednotky požární ochrany během uplynulého víkendu řešily napříč celou republikou 878 událostí. V nejvíce případech šlo o technické pomoci v podobě čerpání vody ze zatopených prostor nebo komunikací, vyproštění vozidel z laguny, monitoring hladiny řek nebo odstraňování popadaných větví a stromů z komunikací.

Do textu_2.png

Nejvíce událostí jsme zaznamenali ve Středočeském kraji, kde hasiče zaměstnalo celkem 289 událostí. Napilno měli k dnešní půlnoci také hasiči hl. m. Prahy, kteří řešili 142 událostí spojených s počasím. K dnešnímu ránu pak následky bouřek zaměstnaly také hasiče v Královéhradeckém kraji, kde řešili přes sto událostí.

V Jeremiášově ulici v Praze např. vyprošťovali hasiči kvůli zatopené komunikaci auto uvízlé v laguně. U obce Hřibsko na Královéhradecku zasahovaly JPO také u dvou dopravních nehod, v obou případech se jednalo o vozidla, která kvůli záplavě nemohla pokračovat v cestě. Řidičce jednoho z automobilů hasiči museli kvůli rychle stoupající vodě pomoci z auta ven. Připravené pytle s pískem pak hasiči navezli např. do Stěžer na Královéhradecku, kde voda a bahno zaplavily ulici.

Fotografie ke stažení najdete na http://bit.ly//media_hasici
 

Bc. Lucie Pipiš
tisková mluvčí
MV – generální ředitelství HZS ČR
mobil: +420 777 361 800
e-mail: grh.media@hzscr.cz

Odkazy do noveho okna

2048-1536-max

2048-1536-max 

Detailní náhled

GVR7db8WMAAOLOH

GVR7db8WMAAOLOH 

Detailní náhled

GVUltn8awAAdxgX

GVUltn8awAAdxgX 

Detailní náhled

GVUltnSXsAExPMK

GVUltnSXsAExPMK 

Detailní náhled

GVUltnTWcAE8R14

GVUltnTWcAE8R14 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem