HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči Pardubického kraje na sportovním turnaji v anglickém Newcastlu

Do anglického Newcastlu vyrazilo minulý týden 15 profesionálních hasičů, aby reprezentovalo Pardubický kraj ve fotbalu na 36. ročníku Mezinárodních sportovních turnajů hasičů v anglickém Newcastlu. 

Martin Trojan (v černém dresu) se zúčastnil cross countryMartin Trojan (v černém dresu) se zúčastnil cross country
 Od 6. do 9. září se totiž na stadionu Newburn Leisure Centre sešlo hned několik týmu z Evropy – francouzského Mulhouse, holandského Rotterdamu,
anglického Buckinghamshire, Norhumberland, New Castlu, Mid and West Wales a Pardubického kraje.
Český tým složený z profesionálních hasičů z Chrudimi a Ústí nad Orlicí a obohacený taktéž o hasičského brankáře z Kutné Hory se po příletu do Anglie potýkal s problémy.
Patnáctičlenná výprava na turnají v Newcastlu. Foto: Jan Štěrba a Markéta VaníčkováPatnáctičlenná výprava na turnají v Newcastlu. Foto: Jan Štěrba a Markéta Vaníčková
Dva ztracené kufry, ale soutěžící nijak nerozhodily. Brankář, ač v kopačkách o číslo menších a ve vypůjčené výstroji, odehrál všechny zápasy na výbornou.
 
V mezinárodní konkurenci se český hasičský tým umístil na třetím místě za anglickým Newcastlem a holandským Rotterdamem. Chrudimští hasiči nejsou na mezinárodním turnaji žádnými nováčky. Newcastle navštívili již počtvrté, přitom dvakrát byli třetí a dvakrát čtvrtí. Dokonce i v holandském Rotterdamu reprezentovali chrudimští již v letech 1989, 1993 a 1996. Účastnili se i turnajů v holandském Rotterdamu a francouzském Mulhouse.
Na letošním mezinárodním turnaji se také představil chrudimský maratónec a hasič v jedné osobě - Martin Trojan, který si zaběhl Cross country v délce 7 mil (11,265 km). Martin Trojan, který má na svém ´běžeckém kontě´ již řadu úspěchů, a to zejména v maratónech, skončil na nádherném třetím místě.
 
Hasičská výprava ve složení: Petr Drápalík, Martin Trojan, Miloš Kratochvíl, Jan Štěrba, Jiří Joska, Jan Tesař, Tomáš Vávra, Martin Smetánka, Josef Štěpán, Pavel Zámečník, Jindřich Matějíček, Jiří Číž, Luboš Číž a Michal Jon byla skutečně úspěšná a do
České republiky se rozhodně nevrátili s prázdnou a přivezli nádherný fotbalový míč z
křišťálu a nám nezbývá než poděkovat nejen patnáctičlennému týmu, ale také všem sponzorům.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem