HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči pomohli v Karviné a Ostravě dvěma „šikovným“ mužům z kanálu a plotu

            Hned na dvě místa Moravskoslezského kraje vyjely ve čtvrtek 15.9.2016 jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zachraňovat neopatrné muže středního věku. V prvním případě museli hasiči vyprošťovat ve čtvrtek odpoledne v Karviné-Fryštátu příliš aktivního muže z hlubokého kanálu, který ho chtěl svépomocí vyčistit, podruhé ve čtvrtek večer za tmy zachraňovat muže v centru Ostravy, který si při útěku před strážci zákona nabodl bosou nohu na špici vysokého plotu a také už nemohl dál.

            Jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Karviné byla vyslána k uvězněnému muži v kanálové šachtici v ulici Karola Šliwky v Karviné-Fryštátu. Statný muž z nedalekého domu, který nebyl zaměstnancem žádné vodárenské a kanalizační firmy, uvízl při provizorní opravě v kanále ve čtyřmetrové hloubce a bylo mu hodně nevolno. Do kanálu spadl i těžký kanálový poklop.

            Hasiči muže, který byl při vědomí, zdravotně stabilizovali a nasadili mu masku s kyslíkem, mj. kvůli zápachu, který předtím u muže vyvolával zvracení. Asi po pěti minutách jej hasiči-lezci vytáhli pomocí lezecké trojnožky a předali lékaři ZZS MSK. Hasiči ještě stačili vytáhnout kanálový poklop a usadit ho zpět na své místo.

            V centru Ostravy nedaleko Havlíčkova nábřeží (u řeky Ostravice) prchal za tmy muž středního věku před policisty. Při přelézání poměrně vysokého plotu si nabodl pravou nohu na jeho horní špičatou část a bodec mu projel nohou jako nůž máslem. Zasahovala zde jednotka HZS MSK ze stanice Ostrava-Fifejdy.

            Hasiči mu probodnutou nohu stáhli obvazem a přestřihli bodec festovním hydraulickým střihačem automobilových pedálů. Odstřižená část kovového plotu vyjela stejně svižně z jeho nohy sama. Hasiči muže předali k dalšímu ošetření týmu ZZS MSK. „Překvapivě ani moc nekrvácel, o to více od začátku křičel bolestí. Jen nám bylo trochu divné, že při propíchnutí plotním bodcem už neměl na pravé noze botu, byl naboso,“ řekl velitel hasičského zásahu.

Odkazy do noveho okna

zachranamuzkanalKarvina (1)

zachranamuzkanalKarvina (1) 

Detailní náhled

zachranamuzkanalKarvina (2)

zachranamuzkanalKarvina (2) 

Detailní náhled

zachranamuzkanalKarvina (3)

zachranamuzkanalKarvina (3) 

Detailní náhled

zachranamuzkanalKarvina (4)

zachranamuzkanalKarvina (4) 

Detailní náhled

zachranamuzplotOstrava

zachranamuzplotOstrava 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem