HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči projedou Českem kvůli podpoře novojičínského strážníka

Hasiči projedou Českem kvůli podpoře novojičínského strážníka
 
            Více než tři desítky profesionálních hasičů ze tří moravských krajů, mezi nimi i jedna žena, absolvují od pondělí 18.5. do středy 20.5.2015 na kolech téměř 400 kilometrů na silnicích mezi jihočeským městečkem Borovany a moravskoslezským okresním městem Nový Jičín.
 
            V pelotonu se ve všech třech etapách akce s názvem „Sbírka pro Martina 2015“ objeví hasiči převážně z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) a ze Záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně, s nimi pojedou i jejich kolegové z HZS Zlínského a HZS Jihomoravského kraje.
 
            Další zájemci se mohou připojit v rámci každé etapy a absolvovat akci podle individuálních možností.
 
            Cíl charitativní cykloakce bude ve středu 20.5. na Masarykově náměstí v Novém Jičíně, kde hasiči předají peněžní dar svému kolegovi ze složky IZS a strážníkovi zdejší městské policie Martinu Davidovi. Ten nedávno ovdověl a v péči má dvě malé děti. Více o sbírce (a jejím prodloužení) je na stránkách MP Nový Jičín, mj. na: http://www.mpnj.cz/o-nas/sbirka-pro-martina/
 
            První etapa odstartuje v pondělí 18.5. v 8:00 hodin z bývalého Odborného učiliště požární ochrany MV Borovany, cíl je ve Znojmě. Délka první etapy 142 km. O den později se startuje opět v 8:00 hodin ve Znojmě s cílem ve Zlíně. Délka druhé etapy 160 km.
 
            Poslední etapa ze Zlína do Nového Jičína o délce 64 km bude zahájena v závislosti na povětrnostních podmínkách mezi osou a desátou hodinou dopolední. Cyklisté hodlají přijet na novojičínské Masarykovo náměstí společně zhruba v poledne. Doprovázet by je měl už ze Zlína na kole i ředitel Městské policie Nový Jičín Jiří Klein.

vytisknout  e-mailem