HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči stále odčerpávají vodu v Novém Bydžově, v Chlumci nad Cidlinou zachraňovali ovce a jehňata ze zatopené louky, na Trutnovsku hasiči budou vytahovat tělo mrtvé osoby z řeky

Dnes 4. června pokračují hasiči Královéhradeckého kraje v odklízení následků povodně, která zasáhla část území Královéhradeckého kraje.  

Informace ze dne 4. června 2013, 12.00 hodin
 
Profesionální hasiči z Vrchlabí byli dnes před půl dvanáctou dopoledne požádáni Policií ČR o spolupráci při vytažení mrtvé osoby z řeky Malé Labe ve Strážném na Trutnovsku. Případem se zabývá Policie ČR.
 
 
Tisková zpráva ze dne 4. června 2013, 11.30 hodin
 
Od půlnoci do dnešní jedenácté hodiny dopoledne vyjeli k deseti událostem.
 
V Novém Bydžově na Hradecku hasiči stále odčerpávají vodu ze zatopených sklepů obytných domů v ulicích Dukelská třída, U Plovárny a Vrchlického. V obci Pamětník u Chlumce nad Cidlinou dnes ráno velká voda uvěznila na dvě desítky ovcí a jehňat na pastvě. Louku zaplavila voda a vytvořila vodní lagunu. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova, dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a Nového Města, na místo byly povolány posily profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové se člunem. Ze zatopené louky se hasičům na člunu podařilo evakuovat celkem 22 ovcí a jehňat, další jehně bohužel uhynulo.
Na Novobydžovsku zasahují nejen profesionální hasiči z Nového Bydžova a centrální stanice Hradec Králové, ale také dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou, Nového Města, Nového Bydžova, Staré Skřeneře, Nepolis, Měníku, Skochovic a Humburk.
 
Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli dnes v noci k odstranění stromu z cesty ve směru na Hofmanovu boudu v Janských Lázních na Trutnovsku.
 
Tři jednotky dobrovolných hasičů z Vysokého Veselí, Hořic a Dobré Vody odčerpávaly vodu ze zatopených sklepů rodinných domu v obci Staré Smrkovice na Jičínsku. Dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad zase zasahovali u zřízeného mostu v Dolním Mezihoří.
 
Profesionální hasiči z Jaroměře během včerejšího večera a dnes dopoledne odstraňovali protipovodňové zábrany a bariéry ve městě.
 
 
Foto: stanice Nový Bydžov - záchrana ovcí ze zaplavené salaše
Odkazy do noveho okna

13-06-04 obec Pamětník, Chlumec n.C. (1)

13-06-04 obec Pamětník, Chlumec n.C. (1) 

Detailní náhled

13-06-04 obec Pamětník, Chlumec n.C. (2)

13-06-04 obec Pamětník, Chlumec n.C. (2) 

Detailní náhled

13-06-04 obec Pamětník, Chlumec n.C. (3)

13-06-04 obec Pamětník, Chlumec n.C. (3) 

Detailní náhled

13-06-04 obec Pamětník, Chlumec n.C.

13-06-04 obec Pamětník, Chlumec n.C. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem