HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči uchránili truhlářskou dílnu v hořící hospodářské budově

Při nočním požáru zasahovalo sedm hasičských jednotek  

   Ve čtvrtek 28.4. kolem třetí hodiny ranní přijalo operační středisko Královéhradeckých hasičů oznámení o požáru v obci Dobřenice na Královéhradecku. K události vyjely jednotky profesionálních hasičů z požárních stanic Hradec Králové a Hradec Králové – Pražská a dále jednotky sboru dobrovolných hasičů z Nechanic, Plačic, Kosic, Osic a Lhoty pod Libčany.

   Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár zděné stodoly na půdorysu o rozměrech zhruba patnáctkrát sedmdesát metrů v místním zámeckém areálu. V době příjezdu hasičů byly ohněm zcela zasaženy asi dvě třetiny trámové střechy budovy. Hasiči neprodleně zahájili hašení za pomocí několika vodních proudů včetně hašení z výškové plošiny. Předběžným průzkumem bylo zjištěno, že se v hořící budově nikdo nezdržuje, což se později potvrdilo a při požáru tak nebylo ohroženo zdraví žádných osob. Cílem hasebních prací bylo především zabránit rozšíření požáru na další část budovy a také na navazující budovu s obytnou částí, což se hasičům podařilo a kolem čtvrté hodiny ranní již požár měli plně pod kontrolou. Správnou taktikou zásahu se mimo jiné podařilo před požárem uchránit truhlářskou dílnu v přízemí budovy. Nejvíce poničená část hospodářské stavby byla dlouhodobě nevyužívaná, nacházela se zde pouze sláma a několik zemědělských strojů nižší hodnoty.

   Škoda vznikla především na stavbě samotné a vyšetřovatel příčin požáru ji spolu s majitelem předběžně vyčíslili na dva miliony korun. Okolnosti vzniku události jsou v šetření.        

 

Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje)
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Dobřenice

Dobřenice 

Detailní náhled

Dobřenice

Dobřenice 

Detailní náhled

Dobřenice

Dobřenice 

Detailní náhled

Dobřenice

Dobřenice 

Detailní náhled

Dobřenice

Dobřenice 

Detailní náhled

Dobřenice

Dobřenice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem