HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v Náchodě představí svou práci široké veřejnosti

V pátek 16. září 2011 od 8:30 do 16:00 hodin proběhnou na náměstí T. G. Masaryka v Náchodě ukázky zásahové a preventivní činnosti profesionálních hasičů. 



V pátek 16. září 2011 od 8:30 do 16:00 hodin proběhnou na náměstí T. G. Masaryka v Náchodě ukázky zásahové a preventivní činnosti profesionálních hasičů. Páteční den s hasiči je součástí oslav 40 let od vzniku první profesionální jednotky požární ochrany v Náchodě.
Žáci, studenti, ale i široká veřejnost si budou moci prohlédnout současnou techniku a vybavení hasičů. Na jednotlivých stanovištích je hasiči seznámí s vybavením nutným pro jejich práci, jako jsou např. ochranné obleky nebo protichemické vybavení jednotky. Na náměstí nebude chybět ani prezentace pracoviště ochrany obyvatelstva, krizového a havarijního plánování s radami, jak postupovat v nejrůznějších krizových situací.
Během celého dne budou probíhat také praktické ukázky, např. vyprošťování osob z havarovaných vozidel, záchrana osob z výšky nebo ukázka použití hasicí pěny.


Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje, územní odbor Náchod, tímto zve všechny, kteří se zajímají o práci hasičů.
 

vytisknout  e-mailem