HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v neděli vyjížděli zejména k požárům

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice
            V neděli 28. prosince v 13.17 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár v Horních Ředicích. Jednalo se o požár přístřešku v těsné blízkosti rodinného domu. Při příjezdu hasičů již byla propadlá střecha přístřešku, pod kterým bylo uskladněné dubové dřevo. Hasiči ihned nasadili potřebný počet proudů vody k likvidaci požáru. Z přístřešku se hasičům podařilo včas vytáhnout osobní automobil i další zařízení. Požár byl lokalizován (čas, kdy ho dostali hasiči pod kontrolu) v 13.34 hodin. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Holic a dále dobrovolní hasiči z Dašic, Horních Ředic a Ostřetína. Požár byl zlikvidován v 14.20 hodin. I k tomuto požáru byl povolán pes na vyhledávání hořlavých kapalin. Odebrány byly vzorky, které poputují do laboratoře na expertízu. Jednotky se na své základny vrátily v 17.10 hodin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Požár byl s největší pravděpodobností založen úmyslně.
 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí
            K požáru betlému na parapetu okna pečovatelského domu do Horní Čermné vyjížděly v neděli 28. prosince v 14.13 hodin tři jednotky hasičů. Požár, který vypukl od svíčky, byl uhašen ručním hasicím přístrojem. Na místě zasahovaly jednotky profesionální z Lanškrouna a dobrovolné z Dolní i Horní Čermné a Lanškrouna. Škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun.
 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
Do Poříčí u Litomyšle, osady Obory, směřovaly hasičské vozy v neděli 28. prosince v 18.28 hodin. Hořela tady totiž chata. Majitel byl v době vzniku požáru v chatě, požár zpozoroval a snažil se ho hasit vodou z kanystru. Požár dostali pod kontrolu až hasiči. Lokalizace požáru byla hlášena na operační a
Chata v Poříčí u Litomyšle byla požárem zcela zničenaChata v Poříčí u Litomyšle byla požárem zcela zničena
informační středisko hasičů v 19.17 hodin a v 20.41 hodin byl zlikvidován. Hasičům velmi komplikovala zásah nesjízdná cesta a velmi obtížně se k chatě u lesa dostávaly hasičské cisterny. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při používání krbových kamen – v chatě bylo špatné provedení kouřovodu a komína v hořlavé stavební konstrukci. Požárem byla celodřevěná chata zcela zničena. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.
 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem